Gazilerden Kıbrıs çıkarması

Kapaklı Belediyesinin katkılarıyla gazilik unvanı aldıkları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı temsilciliği üyeleri, buradaki şehitliği ve merhum CumhurbaşkanÄ?

Kapaklı 25.09.2018 15:57:00 0
Gazilerden Kıbrıs çıkarması

23 Eylül Pazar günü Kapaklı’dan hareket ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine hareket eden 33 muharip gazi ailesini bu gezide Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’da yalnız bırakmadı. Gezinin ilk gününde Lefkoşe’ye giden kafile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan’ı ziyaret etti. Ardından Rauf Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça eşliğinde Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret eden gaziler ve aileleri, oradan Dr. Fazıl Küçük’ün mezarına da ziyarette bulundu. 

VAHİT İNCE UNUTULMADI

İkinci gün Kıbrıs Harekâtı sonucunda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin anısına Türkiye tarafından yapılan Karaoğlanoğlu Şehitliğini ziyaret eden kafile ziyaret esnasında Kapaklı’dan şehit olan Vahit İnce’ye de bol bol dua ettiler. Ziyaret kapsamında bölgedeki müzeleri de gezen gaziler, Barış ve Özgürlük Anıtı önünde aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyetin gezi programı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ziyareti ile son buldu. Son günü serbest zaman olarak geçirecek heyet akşam saatlerinde de Kapaklı’ya dönecek.

“KIBRIS TÜRK’ÜN YURDUDUR”

Ziyaretlerle ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatına katılan Kapaklı'da yaşayan gazilerimiz ve aileleri ile birlikte yavru vatan Kıbrıs’tayız. Merhum K.K.T.C. kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek çelengimizi sunduk. Kapaklı'mızın şehidi Vahit İnce ve tüm şehitlerimizi de ziyaret ettik. Harekatın kahramanları Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ı da bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Kıbrıs Türk’tür. Türk’ün yurdudur ve Türk kalacaktır” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10