Taksicilerden 'Duraklar güncellensin' tepkisi

Çerkezköy'de hizmet veren taksi duraklarındaki taksiciler  güncellenmeyen duraklardaki taksicileri zor durumda bıraktığını belirterek duruma tepki gösterdiler. Güncellenmeyen taksi duraklarında taksici esnaf?

Çerkezköy 26.09.2018 19:36:00 0
Taksicilerden

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası T Plaka Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Keskin, “İlçemiz genelinde bazı yerlerde bulunan ve güncellenmeyen taksi duraklarındaki taksici esnafı korsan çalışma yaparak bizlerin ekmeği ile oynuyor ve bizleri zor durumda bırakıyor. Kızılpınar Mahallemizde bulunan bazı durakların güncellenmemesi nedeniyle buradaki taksiciler bizim çalışma alanımız olan Optimed hastanesi önünden müşterilerimizi alıyor. Bizde onlara yeter artık dur demek için taksi duraklarında çalışan taksici esnafı olarak Optimed hastanesi önüne gelerek onlara uyarı niteliğinde bir araya geldik. Çerkezköy ilçe Merkezinde  güncel olarak  hizmet veren 19 taksi durağı bulunmakta  ve bu duraklarda da toplam 112 taksici esnafı  var. Güncellenmeyen duraklarda çalışanlar şu anda korsan  olarak çalışmakta ve işimize engel olmaktadır. Bunun için önlem alınmalıdır” diye konuştu.

“KORSAN TAKSİLERDEN ARTIK BIKTIK”

Güven Taksi durağı taksicilerinden Adem  Özsoylu ise, “25 yıldan buyana taksicilik yapıyorum. Son yıllarda gerek korsan taksilerin giderek artması gerek güncellenmeyen duraklardaki taksicilerin duraklarının güncellenmemesi nedeniyle bizim işlerimize engel olmaları her geçen gün artması bizleri zor durumda bıraktı. Dolayısıyla bu konuda sıkıntılarımız var. Bu konuda yetkili olan UKOME’nin sıkıntılarımızı çözüme kavuşturmasını istiyoruz. Taksiciler olarak bizler ekmeğimizin peşindeyiz. Ekmeğimizle oynayanında karşısına çıkarız. Hakkımızı aramakta bizlerin en doğal ve yasal hakkı” diye konuştu.

“UKOME GEREKENİ YAPMALI”

Çerkezköy şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Hakan Fıçıcı’da, “  İlçemiz genelinde güncellenmeyen taksi duraklarındaki taksici esnafımız güncel olan taksici esnafının işine engel olması şikayetlere yol açmaya devam ediyor. Oda olarak biz bu konun düzeltilmesi için UKOME’ye gerek yazılı  gerek şifa-i olarak başvurularda bulunduk. Ancak bir netice alamadık. Biz hiçbir esnafımızın mağdur olmasını ve birbirleriyle ters düşmesini istemiyoruz. Güncel duraklara çalışan taksici esnafımızın istediği gibi bizlerde güncellenmeyen taksi duraklarının güncellenmesini ve herkesin kendi durağında çalışmasını istiyoruz. Bu konuda da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME)’nin bir an önce gereğini yaparak güncellenmemiş taksi duraklarının güncellemesini istiyoruz. Eğer bu duraklar güncellenmemeye devam ederse  ilçemizde taksici esnafı bir birine girecek. Her hangi bir tatsız olayın yaşanmaması için UKOME  bu sıkıntıyı bir an önce çözüme kavuşturmalı.”dedi. Yapılan konuşmaların ardından taksiciler olaysız bir şekilde eylemini sonlandırdı.

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10