Meteorolojiden sel ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tropik fırtına ve çok kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Fırtına ve yağışın Çerkezköy ve Kapaklı'da da etkili olması bekleniyor. Meteorol

Çerkezköy 28.09.2018 17:56:00 0
Meteorolojiden sel ve fırtına uyarısı

Eylül ayının sonuna girdiğimiz bu günlerde havalar hissedilir derecede soğumaya başladı. Meteoroloji'den yapılan son dakika hava durumu raporlarına göre yurdun büyük kesiminde soğuk havalar etkili olurken yer yer sağanak yağışların yağacağı belirtildi. Yaşanan soğuk hava ve sağanak yağışların ardından Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı. 

TEKİRDAĞ’DA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ ve Kırklareli için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk hava dalgası için uyarıda bulundu. Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğu ilçeleri ile İstanbul ve bölgenin doğusunun (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredeceği tahmin edildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Akdeniz üzerinde oluşan tropik fırtınanın, 30.09.2018 pazar günü ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi bekleniyor. Bu sistemle birlikte Ege’nin batısında (İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa), Marmara’nın batısında (Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne’nin güneyi ile batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da) yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) , Çanakkale ve Muğla ile İzmir ve Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Tropik fırtınanın yön şiddet ve etkileyeceği alan konusundaki olası değişiklikler Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel tahmin ve uyarılarından takip edilmelidir” ifadeleri yer aldı.

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10