Rüzgar balık fiyatlarını yükseltti

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve sert rüzgar, balıkçıların avlanmasını olumsuz etkileyince balık fiyatları arttı. Balıkçılar aşırı rüzgar nedeniyle ağlarına fazla balık ta

Çerkezköy 29.09.2018 15:06:00 0
Rüzgar balık fiyatlarını yükseltti

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık işletmesi sahibi Cenk Diş,“Bol balık tutulmasıyla birlikte tezgahlarda bir süredir 10 liraya satılan hamsi şimdi 20 TL oldu. Nedeni ise denizlerdeki aşırı rüzgar nedeniyle ağlara takılan balık cinsinin az olması. Yine diğer balık cinsleri de aynı şekilde az tutulması nedeniyle fiyatları arttı. Bizimde yapacak bir şeyimiz yok. Çünkü bizlerde yüksek fiyatla alıyoruz. Bir de lodos çıkarsa balık fiyatları daha da yükselir.”dedi.

FİYATLAR YÜKSELİNCE VATANDAŞLARIN BALIĞA OLAN  TALEBİ  AZALIYOR

Diş “ Balık  fiyatları yükseldikçe halkın talebi de azalıyor. Ama fiyatların yükselmesi bizim elimizde değil. Fiyatların yükselmesi genellikle balık tutmak için denize açılan balıkçılar eğer denizin aşırı rüzgarlı olduğunda fazla balık çeşidi tutamıyor ve tezgahlarda da az balık oluyor. Kısaca  fiyatların artması az balık tutulmasından kaynaklanıyor.   Balıkçılar olarak balığın ucuz olması bizim işimize geliyor nedeni ise daha çok balık satmış oluyoruz. Ama bu fiyatlar  önümüzdeki günlerde düşer.”diye konuştu.

BALIK YEMEK SAĞLIKTIR”

Şu anda tezgahlarda satışı yapılan balık cinslerinin  hava koşulları nedeniyle az balık tutulmasından kaynaklandığını belirten Yaşar Balıkçılık  Satış Sorumlusu Emin Ayaş’ta, “Vatandaşlarımız endişelenmesin. Şu anda satışını yaptığımız balık cinslerinin fiyatları  biraz yükselmiş olsa da önümüzdeki günlerde bu fiyatlar balık bollaştıkça yarı fiyatına inecektir. Fiyatların yükselmesinden bizlerde memnun değiliz ala bize de pahalı geliyor. Dediğimiz gibi az balık tutulmasından kaynaklanmaktadır. Yinede vatandaşlarımız kırmızı ete bakarak  bu fiyatları yüksek görmesin, balık yemek sağlıktır.”dedi.

İŞTE FİYATLARDAKİ SON DURUM

Şu anda tezgahlarda en düşük fiyata sahip olan balık her zamanki gibi hamsi. Hamsi kilogramı  20 TL’den satılırken, Palamut’un tanesi 20 T, Çupra’nın tanesi 20 TL, istavritin kilosu 20 TL, Mezgitin kilosu ise 30 TL’den satılıyor.

Haber/Seyit SÜREN    


0282 726 91 91
0282 747 65 10