Mandalı: Mühürden vazgeçin

Kapaklı Belediye meclisi Ekim ayı meclis toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplam 14 gündem maddesinin 5 dakikada görüşüldüğü toplantıda dilek ve temenniler kısmında gündem Karağaç mahallesi

Kapaklı 3.10.2018 19:20:00 0
Mandalı: Mühürden vazgeçin

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı toplantısı dün saat 14:00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

“EKONOMİK KRİZ İLE SAVAŞIYORUZ”

Belediye meclis salonunda yapılacak olan toplantı saat 14:00’de başladı. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda saygı duruşunun ardından gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddelerinin görüşülmesine başlanmadan önce kısa bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Yerel seçimlere gidiyoruz. Bazı partilerde belediye başkan adayları ve meclis üyelerinin aday adaylık başvuru ücretleri belli oldu. Ülkemiz son dönemlerde ekonomik krizle savaşıyor. Sanayi sektörümüz ve esnafımızın krizden etkilendiğini görüyoruz. İnşallah Türkiye ekonomik anlamda özgürlüğüne kavuşmuş olur. 31 Mart’a giderken kavgasız gürültüsüz demokratik olarak yarışırız.Kapaklı’da göreve başlayan yeni kaymakamımıza da görevinde başarılar diliyorum. Devlet erkanı ve yöneticiler olarak ilçemizin gelişmesi için katkılar sunmaya devam edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda ilçemizin istediği yatırımları bir an önce kavuşturmuş oluruz” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ 5 DAKİKADA GÖRÜŞÜLDÜ

Mandalı’nın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan 2019 mali yılı performans programı müzakeresi ile 2019 mali yılı gelir ve gider bütçesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin beşinci maddesinde mali yılı gelir tarifesi oy birliği ile tarife komisyonuna havale edilirken, bir sonraki gündem maddesinde yer alan Kapaklı Atatürk Mahallesi 180 ada 1 parsel ve çevresindeki imar yollarına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama imar Plan Değişikliği konulu yazıda imar komisyonuna gönderildi. Dolu kadro değişikliği yazısı ve boş kadro değişikliğiyle ilgili gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken, gündemin dokuzuncu maddesini teşkil eden Kapaklı Yanıkağıl Mahallesi Yüksek Hızlı Tren Hattı ve yakın çevresine ait 1/1000 ölçekli Uygulama imar Plan Değişikliği konulu yazısı ise İmar komisyonuna havale edildi. Ozan Sokak’ta yer alan park alanına isim verilmesi konusunu da İmar Komisyonuna havale edilirken, Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan aktarma konulu yazı ve ek bütçe konulu yazı ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin 13 ve 14’üncü maddelerini teşkil eden belediye hisselerinin satışı konusu ise oy birliği ile kabul edildi. Meclis 14 gündem maddesini ise toplam 5 dakikada görüştü.

“KARARI HALKIMIZ VERECEK”

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından AK Partili meclis üyesi Metin Kanat, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı eleştirdi. 15 yıldır Kapaklı Belediye Başkanlığı yapan İrfan Mandalı’nın son günlerde hizmet yapmak yerine asfalt şantiyesini gündeme getirip durduğunu kaydeden Kanat “ Bir tutturdunuz asfalt şantiyesi diye. Bütün işleri bıraktınız asfalt diye konuşuyorsunuz. Aslfat şantiyesi yapılacak tek yer Karaağaç mahallesi mi kaldı. Bunun değerlendirmesini halkımız yapacak. Belediyenin yaptıklarını ve yapamadıklarını konuşalım” dedi.

“MÜHÜRDEN VAZGEÇİN”

İhalenin Kamu İhale kurumunun internet sayfasında yayınlandığını kaydeden Mandalı “ Siz o yeri iptal edince şantiye yetkilileri bana ‘Ak Partililer ne güzel bana iyilik yaptılar. Asfalt şantiyesinin mühürleterek beni kurtardılar. Devalasyon olduğu için iyilik yaptılar. İhaleyi tavsiye etmemle alakalı öncülük yaptılar. 11 milyonluk ihale şimdi 22 milyona çıkacaktı. 11 milyon Kapaklı Belediyesi zarar edecekti” dedi. Pazartesi gün itibariyle yerini değiştirdik. Arkadaşlar bürokratlar araya girecek tayini çıkacak diye mührü bozamıyorlar. Bu mühürleme ile ilgili 30.09.2019’da aslfatplenti kuruldu ve bundan vazgeçin. Büyükşehir’den geçirerek belediye hizmet alanına da geçirdik. Buradaki plentle ilgili bürokratlara da baskı yapmayın, müdürden vazgeçin. Orasını bir an önce çalıştırmaya başlayalım ve asfalt yayma işine başlayalım” diye konuştu.

“KAPAKLI MECLİSİ TAM MİLLİDİR”

Mandalı AK Partili Kanat’ın belediyenin performans planı ile ilgili eleştirilerine de cevap vererek “ Millilikten bahsediyorsunuz. Biz Amerika’dan performans planı ile ilgili araştırmacı getirmiyoruz. Kendi bütçemizi kendimiz yönlendiriyoruz. Amerika’lılara da ihtiyacımız yoktur. Yerli milli diyorsanız Kapaklı meclisi tam millidir” dedi.

“ÇEVREYE ZARARI YOKTUR”

Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı mecliste AK Partili meclis üyelerinin ‘Neden Karaağaç’ta yapıyorsunuz’ söylemlerine de cevap veren Mandalı “ 4734 sayılı mevzuata bakın. Boş alanımız orası Yasa da alan istediği taktirde Kapaklı Belediyesi olarak onlara yer göstermek zorundasın. Karşı çıkıyorsanız, Pınarça’da yapılması planlanan termik santrale karşı çıkarsınız. Zararı çevreye olmaya ve 30.09.2019 tarihinde noter tasdikli evrak olmasına rağmen buradaki asfalt plentini durdurmanın ne anlamı vardır. Zararı olsa sizinle hem fikir olurdum. Zerre kadar çevreye ve topluma da zararı yoktur. Firma çalıştırmaz ise ihale fesih oluyor. 20 gün içinde asfalt plenti ile ilgili orayla ilgili ÇED raporu alamazsak ihaleyi tek taraflı fesih ediyorum. Onun yaptığı ihale şartnamesindeki geçici teminat mektubunu yakıyorum ve bütçeme alıyorum. Yetki bende var. Ben diyorum ki çevreye zararı yoktur” diye konuştu.

“YERLEŞİM YERİNE YAKIN OLDUĞU İÇİN KARŞIYIZ”

Asfalt ihalesi ile ilgili AK Partililerin bilgilendirilmediğini kaydeden Kanat “ Belediyeyi arayarak bilgi sahibi olduk. Biz buraya park yapıldığını biliyorduk. Noter tasdikli bir anlaşmamı yaptınız. Asfalt plentine karşı değiliz. Yerleşim yerine yakın olduğu için karşıyız. Uzak olsaydı böyle bir tepkimiz olmazdı” dedi.

“18 GÜNÜ KALDI “

Toplantıda konuşan AK Partili Mustafa Çetin ‘ Bu firma teminat mektubu verdi. Neden işleme koymuyorsunuz’ sorusunu Başkan Mandalı’ya yöneltti. Mandalı’da“ İhale gerçekleştirildi. Teminat mektubu ise başladığı vakit yürürlüğe girer. Çalışmaya başlamadığı için de bizde müteahhit arkadaşa 20 gün süre verdik. 18 günleri kaldı. Bu süre içinde sıcak asfalt getirmeye başladığı an ben onun teminatını yakamam” açıklamasında bulundu.

“2019 YILINDA GİDİCİSİNİZ”

Aslfat şantiyesinin ve termik santralin 2019 yerel seçimlerinin malzemesi olduğunu kaydeden AK Partili meclis üyesi Mustafa Çetin “ Bu malzemeleri halk yemeyecek. Vatandaşlar bu tartışmalara inanmıyor. Halk size beş yıl boyunca ne yaptığınızı soracak. O nedenle burada aslında mevzuat açık ve nettir. Asfalt şantiyesi genel şartnamede bir ek maddedir. Arzu ederse böyle bir yer isteme hakkına sahiptir. Yine orası olacak diye kanun yoktur. Sizden yer istemiş sizde vermişiniz. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü de o yeri uygun görmemiş. Bu kadar basit. Bunun arkasına sığınıp AK Partililer hizmet istemiyor demenin de anlamı yoktur. Oradan size malzeme çıkmayacaktır. Zaten 2019 yılında gidicisiniz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10