Çorlu meclisi yoğun gündemle toplandı

Çorlu Belediyesi Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. 

Çorlu 4.10.2018 15:40:00 0
Çorlu meclisi yoğun gündemle toplandı

14 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda ilk olarak 2019 Mali yılı Performans Programı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi ve 23 Ekim 2018 Salı günü saat 14.00’te meclis ikinci oturumunun gerçekleştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 2019 yılı ücret tarifesinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesinin ardından 2019 yılı Belediye bütçesinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

25 YIL SÜRE İLE TAHSİSİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Bir diğer gündem maddesinde salı pazarının yeni yerine taşınması konusu oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Yapı ruhsatındaki karşılanamayan otopark ücretlerinin gruplandırılması konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Daha sonra Hıdırağa Mahallesi’nde bulunan ve Çorlu Belediyesi’ne ait müşterek hissedarı olduğu parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine 25 yıl süre ile tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

 Diğer bir gündem maddesinde Silahtarağa Mahallesi’nde bulunan taşınmazın İmar Barışı Yasası kapsamında satışının yapılması oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Ergene Mahallesi’nde bulunan taşınmazın tapu tahsis belgesinin tapuya dönüştürülmesi oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra  Ergene Mahallesi’nde bulunan başka bir taşınmazın tapu tahsis belgesinin tapuya dönüştürülmesi oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Ergene Belediye Başkanlığının Ergene İlçesi sınırlarında bulunan Çorlu Belediyesi  taşınmazlarının devir talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

İKİNCİ OTURUMU 23 EKİM’DE YAPILACAK

İçkili yer bölgesi taleplerinin görüşülmek üzere İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından İmar planı değişikliği taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. İmar Komisyonu Raporu Meclis Üyesi Cihan Kaygusuzoğlu tarafından okundu ve tüm maddeler tek tek oylanarak oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Çorlu Kent Konseyi tarafından sunulan ve gündeme alınan dilekçeye istinaden Çorlu Eski Kaymakamı Levent Kılıç’ın bir caddeye isminin verilmesi konusu görüşülmek üzere Cadde ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edildi.  Ekim ayı meclis toplantısında alınan kararlar kapsamında bir ek gündem maddesi de oy birliğiyle gündeme alındı. Çorlu Belediye Meclis Toplantısının ikinci oturumu 23 Ekim Salı günü saat 14.00’te yapılacağı kararlaştırıldı.

Haber: Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10