Yaşlı kadını sahte parayla dolandırdılar

Çerkezköy'de seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan 76 yaşındaki Remziye Özgür henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından dolandırıldı. Remziye Özgür'ün 500 TL'lik malzemesini ala

Çerkezköy 4.10.2018 18:19:00 0
Yaşlı kadını sahte parayla dolandırdılar

Edinilen bilgiye göre Çerkezköy Atatürk Caddesi, Pera Pastaneleri önünde yaklaşık 2 yıldır seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Remziye Özgür, önceki gün saat 15:30-16:00 sıralarında müşteri olarak yanına gelen ve tüm malzemelerini almak isteyen dolandırıcı ile konuşmaya başladı.  Şahıs seyyar satıcılık yapan Remziye Özgür'e tüm malzemelerini almak istediğini söyleyerek karşılığında 200 Euro verdi. Remziye Özgür ile konuşmaya devam eden şahıs baston kullanarak yürüyebilen Özgür'e akülü araba getireceğini ve artık bastonları kullanmayacağını söyledi. Remzi Özgür'e yardım edeceğini ve yiyecek getireceğini de belirten şahıs Özgür'ün ev adresini de öğrendi. Verdiği 200 Euro'yu kimseye göstermemesini gösterirse birilerinin elinden parasını alacağını ve saat 18:00’ kadar beklemesini söyleyen şahıs malzemeleri alarak olay yerinden uzaklaştı.

CANIMA KASTEDİLMESİN YETER 

Paranın sahte olduğunu ve üzerinde geçersizdir yazdığını dolandırıcı yanından uzaklaştıktan bir süre sonra etrafındakilere parayı göstererek anlayan Remziye Özgür, dolandırıcıyı tanımadığını kaydetti. Başına bir şey gelmesinden korktuğunu belirten Özgür; ‘’  Yardım edeceğine inanarak, güvenerek evimin adresini verdim. Malzemelerimin gittiğinden değil, canıma kastetmesin yeter” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın ardından polis ekiplerine haber verilmesi üzerine olay yerinde incelemelerde bulunarak soruşturma başlatıldı.

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10