'Kibarlık budalası' ÇOSB'de sahnelenecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yeni bir gösteriye daha ev sahipliği yapacak.Türk Tiyatrosu'nun büyük duayenleri Haldun Dormen ve GÃ

Çerkezköy 8.10.2018 15:01:00 0

TİYATROSEVERLERİN KARŞISINA ÇIKACAK

Çerkezköy Organize Sanayi Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yeni bir gösteriye daha ev sahipliği yapacak. Başrolünü Türk Tiyatrosu’nun duayen ismi Haldun Dormen’in oynadığı Moliere’in ölümsüz eseri ‘Kibarlık Budalası’ , tiyatro severlerin karşısına çıkacak. ÇOSB Konferanssalonunda 12 Ekim Cuma günü saat 19.30’da sahnelenecek oyun, 17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in asilzade olmak için verdiği mücadeleyi konu alıyor.MösyöJourdain'in asilzade olmak için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz'i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını da mutlaka bir "soylu" ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence aşıktır. Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer. Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda.

BAŞROLDE HALDUN DORMEN VAR

Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen'in yıllar sonra yeniden sahnelere döndüğü Kibarlık Budalası'nın uyarlamasını İpek Kadılar yaptı. Hakan Altıner'in sahneye koyduğu oyunun koreografisi Mikel N. Vidhi, kostüm tasarımı Türkan Kafadar, dekor tasarımı Gizem Gürsel ile Sedef Kermen, ışık tasarımı ise Cengiz Özdemir'e tarafından hazırlandı. Oyunda Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu, Anıl Yülek, Reyhan Aydınsel, Burcu Akyürek, Efe Yeşilay, rol alıyor. Yetkililer tiyatro severlerin biletleri ise ÇOSB Bölge Müdürlüğünden temin edebileceklerini kaydettiler.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10