Belediye'den inşaat sektörünü rahatlatan düzenleme

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ekim ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı'nda yapılan toplantı ile tamamlanırken, bir önceki Meclis toplantı

Çerkezköy 8.10.2018 20:25:00 0
Belediye

Toplantıda ilgili gündem maddeleri görüşülüp karara bağlanırken, toplantıda konuşma gerçekleştiren AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip, Çerkezköy Belediye Meclisinin imar planı değişikliği ile ilgili yetkisinin büyükşehire devredilmesine tepki gösterirken, Kızılpınar Mahallesi’nde Bedirhan Deresi ile Veliköy Mahallesi arasında kalan yaklaşık 600 dönümün üzerindeki alanla yapılan imar planı değişikliği ile bazı parsellere ayrıcalık tanındığını ve şaibe olduğunu ileri sürdü.  Bunun üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Bu söylediğiniz kelimelerin tamamını ispat etmekle yükümlüsünüz” diye konuştu.

YÜZDE ON ZAM YAPILMASINI ÖNERDİ

Ekonomik krizin vurduğu inşaat sektörüne Çerkezköy'de nefes aldıracak düzenleme Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve meclis üyelerinden geldi. Bütçe ve Tarife komisyonuna havale edilen 2019 mali yılı gelir tarifesiyle ilgili komisyon gelir tarifesinin her kalemine yüzde 15 zam yapılması yönünde karar alırken, AK Partili Meclis Üyesi Dilaver Burak, ruhsat ve iskan harçlarına zam yapılmamasını önerdi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da iskan harçları, ruhsatı belirleyen harçlar ve tehvid ifraz harçlarına zam yapılamamasını, diğer kalemlere yüzde 10 zam yapılmasını önerdi. Akay’ın bu önerisi oybirliği ile kabul edildi.  Böylece Çerkezköy Belediyesi hem gelir tarifesini yıllık enflasyonun altında arttırırken, inşaat sektörü ile ilgili artış yapmayarak, sektörün nefes almasını sağladı.

Haber / Şaban Kardeş


0282 726 91 91
0282 747 65 10