Halk Eğitim Merkezi yeni yerinde

Pınar Bulvarında dört yıl boyunca eski binada açtığı kurs ve eğitimlerle binlerce vatandaşa hizmet veren Kapaklı Halk Eğitim Merkezi eski İmam Hatip Ortaokulunun bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddes

Kapaklı 9.10.2018 18:52:00 0
Halk Eğitim Merkezi yeni yerinde

 

60’TAN FAZLA KURS AKTİF OLACAK

 

Pınar Bulvarı üzerinde bulunan eski binada 4 yıl kadar hizmet veren Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü daha önce İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet veren binaya yerleşti. Eski binada derslik olmadığı için İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan bir okulun dersliklerini geçici olarak kullanan merkezin yeni binasında ise 60’tan fazla kurs aktif olarak kursiyerlere hizmet verecek.

 

“HEDEFİMİZ 30 BİN KURSİYER”

 

Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi No:1’de 11 sınıfta eğitim verecek olan merkezin el sanatlarından bilgisayara, müzik ve gösteri sanatlarından dil kursuna varana kadar birçok konuda Kapaklı halkına hizmet vereceklerini kaydeden Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Çoğu “ 2017-2018 eğitim öğretim sezonunda 16 bin kursiyeri ağırladık. Bu yıl ise hedefimiz 30 bin kursiyere ulaşmaktır. Kısacası Kapaklı’nın yüzde 25’ine ulaşmak istiyoruz. ‘Atölyeni Donat, Adını Yaşat’ kampanyası ile birçok hayırseveri eğitim ile birleştirdik. Yeni binamızda daha geniş kapsamlı çalışmalara da imza atacağız” dedi.

 

OKUMA YAZMA BİLMEYEN 400 VATANDAŞIMIZ VAR”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, Kapaklı’da okuma yazma kursları açmaya devam edeceklerini kaydeden Çoğu “ 24 Haziran Cumhurbaşkanı Seçimi ve Milletvekili Genel Seçiminde Kapaklı’da 400’e yakın vatandaşımız imza atmak yerine parmak bastı. Okuma yazma bilmeyen yaklaşık 400 vatandaşın ev adreslerini tespit ederek okuma yazma seferberliği kapsamında yapılan kampanyaya davet edeceğiz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10