Avrupa Hareketlilik Haftası kutlandı

Süleymanpaşa Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası'nı Avrupa'nın ve dünyanın birçok ülkesinden gelen katılımcılar ile kutladı. Şehir merkezlerinde motorize trafiğin kısıtlanması, sür

Süleymanpaşa 10.10.2018 18:01:00 0
Avrupa Hareketlilik Haftası kutlandı

TEKİRDAĞLI HEMŞERİLERİMİZLE BİRLİKTE NET BİR MESAJ VERDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

 

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın, şehirleşmenin getirdiği hız, gerek ulaşım gerekse iletişim araçları teknolojilerinin gelişmesi gibi sebeplerle daha çok iş yaparken daha az hareket eden insanların dikkatini doğamıza ve beden sağlığımıza daha uygun olan bedensel etkinliklere çekmek amacıyla ortaya çıkmış bir fikir olduğunu ifade eden  Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ‘’Bu hafta içinde; başlangıçta Avrupa Birliği sınırları içinde, daha sonra ise dünya çapında özellikle yerel yönetimlerin koordinasyonu ve önderliğinde motorize trafiğin azaltılmasına, bedensel hareketin artırılmasına yönelik çok sayıda etkinlik gerçekleştiriliyor. Biz de bu hafta içine denk gelen tarihlerde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutladık ve bu konuda farkındalık yaratabilmek adına Avrupa’nın ve dünyanın her yerinden gelen heykel ve resim sanatçılarımız, yelken sporcularımız, antrenörlerimiz ve Tekirdağlı hemşerilerimizle birlikte net bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum’’ dedi.

 

SÜLEYMANPAŞA BİR AVRUPA KENTİDİR

 

Yıl boyunca gerçekleştirdikleri sanatsal ve sportif etkinliklerle insanları bir araya getirmeye, onları harekete teşvik etmeye devam ettiklerini ifade eden Eşkinat; ‘’RodostoBis bisiklet kiralama hizmeti, RodostoBike bisiklet turu, RodostoŞah satranç turnuvası, Süleymanpaşa Belediye Gençlik Spor Kulübü bünyesinde gerçekleştirdiğimiz spor kursları, yaz okulları ve çok daha fazlasını her yıl düzenli olarak sürdürüyoruz. Bu haftaya özel olarak dikkat çekici etkinliklerle vatandaşlarımızı beden sağlığı ile ilgili harekete geçmeye yönlendirmeye çalıştık. Süleymanpaşa bir Avrupa kentidir. Bu yolda ilerlemeye de devam edecektir,” dedi.

Haber: Esengül ÖZDEMİR


0282 726 91 91
0282 747 65 10