BAL'da 3.hafta tamamlandı

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'te (BAL) 11.Grupta hafta sonunda beş karşılaşma oynandı İlk 3 haftayı galibiyet ile kapayan Edirnespor 9 puanla liderliğe yükselirken,  ikinci sıradaki Çengelköy Futbol YatırÄ

10.10.2018 19:41:00 0
BAL

 

İKİ KARŞILAŞMA ERTELENDİ

2018-2019 UEFA Bölgeler Kupasında ülkemizi Bulgaristan da temsil edecek İstanbul Bölge karmasında yer alan futbolcuların tamamının 7 Ekim Pazar günü maçları ertelendi.  Yeşilköyspor-Modafenspor ile 1911 Çerkezköy Doğanspor-Kartalspor karşılaşmaları 31 Ekim’de oynanacak.

LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Ligde ilk iki haftayı galibiyet ile kapatan Edirnespor evinde Kavaklıspor’u konuk etti. Maçın başlama düdüğünün ardından orta saha mücadelesi ağırlıklı başlayan maçta daha çok pozisyon yakalayan taraf Edirnespor oldu. Rakip Kavaklı'nın ilk yarıda kırmızı-beyazlıları kendi sahasında kabul ettiği maçta gergin dakikalar da yaşandı. Karşılaşmanın 30’uncu dakikasında konuk ekip Samet ile önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Ev sahibi ekip Edirnespor ise geliştirdiği ataklarda bir türlü galibiyet golünü bulamadı. Karşılaşmanın ilk devresinin ilerleyen bölümlerinde gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre 0-0’lık eşitlik ile tamamlandı. Maçın ikinci yarısınaysa hızlı başlayan taraf yine Edirnespor oldu. Kırmızı-beyazlılar 65 ve 70'inci dakikalarda çok net iki pozisyonu gole çeviremedi. 74’üncü dakikada ise Omar Nuhu Bello ceza sahası içinde önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Rakip kalede sağlı sollu ataklar ile etkili olan Edirnespor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 85’inci dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topu iyi takip eden Atakan şık bir kafa vuruşu ile takımını öne geçirdi. Gelen golle birlikte Edirnespor oyuncuları büyük sevinç yaşarken, Kavaklıspor oyuncuları ise yıkıldı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Edirnespor’un tek gollü üstünlüğü ile tamamlandı. Ligde üçte üç yapan Edirnespor liderliğini sürdürürken, Kavaklıspor ise üç puanda kaldı.

 

BİGA ADASPOR TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta üçüncü hafta karşılaşmasında Biga Adaspor evinde Çorluspor 1947’yi konuk etti Maçın 17.’inci dakikasında Biga Adaspor’un geliştirdiği atakta; Suat vurdu defans topu uzaklaştırdı. Savunmadan geri dönen topa Ömer vurdu top defans oyuncusuna çarparak dışarı çıktı.Maçın 38.’inci dakikasında Çorluspor’un geliştirdiği atakta; İbrahim Traore’nin vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. Maçın ilk yarısının 45+2.’inci dakikasında Biga Adaspor serbest vuruş kazandı. Serbest vuruş atışını Mustafa Demir kullandı. Mustafa Demir’in ceza sahasına doğru gönderdiği topa Yunus Küreş vurdu ve top ağlarla buluştu. Biga Adaspor’un attığı gole Çorluspor 1947 takımı ofsayt gerekçesiyle itiraz etti. Maçın ilk yarısı Biga Adaspor’un 1-0 üstünlüğü ile bitti. Maçın ikinci yarısında Biga Adaspor ataklarını daha da sıklaştırdı. Çorluspor 1947’de kontra ataklarla gol aradı. Her iki takımda yakaladığı birçok pozisyonu gole çeviremedi. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca, Biga Adaspor kendi sahası ve seyircisi önünde Çorluspor 1947 takımını Yunus Küreş’in attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Biga Adaspor bu galibiyet ile puanını dört yaparken, Çorluspor 1947 ise üçüncü hafta sonunda da puanla taşınamadı.

 

ÇENGELKÖY FUTBOL YATIRIMLARI ÜÇ PUANI ÜÇ GOLLE ALDI

 

Zirvenin takipçilerinden Çengelköy Futbol Yatırımları evinde Bigaspor’u konuk etti. Maça iyi başlayan konuk ekip Bigaspor karşılaşmanın 12’inci dakikasında Burhan Dağcı’nın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte toparlanmaya çalışan Çengelköy Futbol Yatırımları golcü oyuncusu Birol Öztürk’ün ayağından bulduğu golle beraberliği yakaladı. Her iki takımında etkili bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın ilk devresinin son dakikalarında Birol Öztürk ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip Çengelköy Futbol Yatırımları karşılaşmanın ilk devresini 2-1 önde tamamladı. İkinci devrede de üstünlüğünü devam ettiren Çengelköy Futbol Yatırımları bir gol daha bularak karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmasını bildi.

 

GALİP ÇIKMADI

 

Bölgesel Amatör lig 11. Grupta mücadele eden Çanakkale Dardanelspor deplasmanda oynadığı Tekirdağspor karşılaşmasında 1-1 berabere kaldı. Tekirdağ Namık Kemal stadında oynanan karşılaşmanın 29. Dakikasında ev sahibi Tekirdağspor Onur ile 1-0 öne geçerken, müsabakanın 40. Dakikasında Çanakkale Dardanelspor’un kazandığı penaltı vuruşunu gole çeviren Yusuf müsabakada skoru 1-1 yaptı. Karşılaşmanın ilk devresi bu skorla sona ererken ikinci devrede takımlar gol atamayı başaramadılar ve müsabaka 1-1 sona erdi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Çanakkale Dardanelspor’dan Orhan Nahırcı ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kalan isim oldu.
 

PUANLA TANIŞAMADI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11.grupta Uzunköprüspor deplasmanda konuk olduğu İstasyonspor’u iki golle mağlup etmesini bildi. Cumartesi günü Lüleburgaz Stadyumunda oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. Maça etkili başlayan konuk ekip Uzunköprüspor 5’inci dakikada Yunus’un ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Erken golle birlikte karşılaşmada mağlup duruma düşen ev sahibi ekip İStasyonspor kalan dakikalarda beraberlik golünü aradı. İlk devrenin ilerleyen bölümlerinde her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca ilk devre Uzunköprüspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmanın ilk devresinin ilk dakikalarında golü bulan Uzunköprüspor ikinci devrenin başında da ikinci golü bularak rahatladı. Gelişen organize atakta topla buluşan Oğuzhan şık bir vuruş gerçekleştirerek skoru 2-0 yaptı. Gelen golle birlikte oyundan kopan İstasyonspor kalan dakikalarda istediği oyunu ortaya koyamadı. Gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Uzunköprüspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10