Süper ligde 2'inci hafta tamamlandı

Tekirdağ Süper Amatör Ligde ikinci hafta oynan altı karşılaşma ile tamamlandı. Lisanslarını çıkartmayan Çerkezköy Doğanspor ilk hafta olduğu gibi ikinci haftada maçlara çıkmazken, Kapaklıspor ev

11.10.2018 18:58:00 0
Süper ligde 2

KAPAKLISPOR EVİNDE BÜYÜKYONCALISPOR’U KONUK ETİT

 

Haftaya lider durumda giren Kapaklıspor ilk haftayı üç puan ile kapatan Büyükyoncalıspor’u evinde konuk etti. Kapaklı Sahası’nda Pazar günü oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Kapaklıspor etkili başladı. Rakip kalede etkili hücumlar geliştiren Kapaklıspor bir türlü Büyükyoncalıspor savunmasını geçemedi. Konuk ekip Büyükyoncalıspor ise Kapaklıspor’un üstüne geldiği dakikalarda kontra ataklardan gol aradı. Her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca ilk devre 0-0’lık eşitlik ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresine ise fırtına gibi giren Kapaklıspor 47’inci dakikada golcü oyuncusu Emre Kaymaz’ın şık golüyle öne geçti. İlk devre rakibine direnen Büyükyoncalıspor ise kalesinde gördüğü golle oyun disiplininden koptu. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Kapaklıspor 54’üncü dakikada ise Alihan İstek ile bir gol daha bularak skoru 2-0 yaptı.

 

GOLLER YAĞMUR GİBİ GELDİ

 

Tek kale bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor golden dört dakika sonra Emre Kaymaz ile bir gol daha bularak skoru 3-0 yaptı. 13 dakikada kalesinde üç gol gören Büyükyoncalıspor oyun disiplinini tamamen kaybederken, Kapaklıspor ise kalan dakikalarda çok rahat bir futbol sergiledi.  63’üncü dakikada sahneye çıkan Özgün Şala şık bir vuruş gerçekleştirerek skoru 4-0 yaptı. İkinci devre üst üste bulduğu gollerle birlikte kalan dakikaları rahat geçiren Kapaklıspor karşılaşmadan da 4-0 galip ayrılmasını bildi. Kapaklıspor bu galibiyet ile puanını altı yaparak liderliğini sürdürürken, Büyükyoncalıspor ise üç puanda kaldı.

 

MARMARA EREĞLİSİ BELEDİYESPOR TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Şampiyonluğun bir diğer iddialı ekiplerinden Marmara Ereğlisi Belediyespor ise deplasmanda 1461 Karadenizspor’a konuk oldu. 13 Kasım Stadyumunda oynanan karşılaşmaya her iki takımda galibiyet parolası ile çıktı. İlerleyen bölümlere doğru rakip kalede ataklarını sıklaştıran konuk ekip Marmara Ereğlisi Belediyespor istediği golü bulamadı. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde sağlı sollu ataklar geliştiren Marmara Ereğlisi Belediyespor 72’inci dakikada galibiyet golünü buldu. Sol kanattan Fatih Yorulmaz’ın ortasını iyi takip eden golcü oyuncu Batuhan Yeniada şık bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Gelen golle birlikte rahatlayan Marmara Ereğlisi Belediyespor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koyarken, 1461 Karadenizspor ise beraberlik için yüklendi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada Marmara Ereğlisi Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Marmara Ereğlisi Belediyespor bu galibiyet ile puanını altıya çıkartırken, 1461 Karadenizspor ise ikinci hafta sonunda da puanla tanışamadı.

 

ERGENEGÜCÜ İKİ GOLLE KAZANDI

 

İlk haftayı galibiyet ile kapatan ekiplerden Ergenegücü Ulaşspor ise evinde Malkara ekiplerinden Sağlamtaşspor’u konuk etti. Bu sezon kaliteli ve genç bir kadro kuran Ergenegücü Ulaşspor karşılaşmanın ilk devresini Samet’in golüyle önde tamamladı. İkinci devre yüklenen rakibi karşısında kontralarla etkili olan Ergenegücü Ulaşspor Göktuğ Seyis’in ayağından bulduğu golle karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılmasını bildi. Ergenegücü Ulaşspor puanını 6’ya yükselterek averajla ikinci sırada haftayı kapatırken, Sağlamtaşspor ise puansız 12’inci sırada yer aldı.

MURATLI BELEDİYESPOR’UN ZİRVE TAKİBİ SÜRÜYOR

Ligin bir diğer iddialı ekibi Muratlı Belediyespor ise evinde Çorlu Kültürspor’u konuk etti. Muratlı Atatürk Stadyumu’nda oynanan maça ev sahibi Muratlı Belediyespor hızlı başladı. İlk 15 dakika tek kale oynayan Muratlı Belediyespor bir türlü golü bulamazken, konuk ekip Çorlu Kültürspor 18. dakikada geliştirdiği ilk atakta golü Faruk Topsakal’ın ayağından buldu.Maçta mağlup duruma düşen ev sahibi ekip kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Maçın 25. dakikasında sahneye çıkan golcü Süleyman Koçtan skora denge getirdi. İlk devrenin ise kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre 1-1’lik eşitlik ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresi karşılıklı ataklarla geçildi. İlerleyen bölümlere doğru son haftaların formda ismi Süleyman Koçtan tekrar sahneye çıkarak takımının da kendisinin de ikinci golünü atmayı başardı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Muratlı Belediyespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Muratlı Belediyespor puanını altı yaparken, Çorlu Kültürspor ise üç puanda kaldı.

100.YILSPOR PUANLA TANIŞTI

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında Malkara 14 Kasımspor evinde 100.Yılspor’u konuk etti. Malkara 14 Kasım Stadyumu’nda oynan maçta erken bulduğu gol ile 1-0 öne geçen Malkara 14 Kasım Spor, ilk yarının sonlarında golü kalesinde gördü ve ilk yarı 1-1’lik eşitlik ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresi karşılıklı atalarla geçerken ilerleyen bölümlerde bir gol bulan konuk ekip 100.Yılspor karşılaşmada öne geçti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip 100.Yılspor’un üstünlüğü ile tamamlandı. 100.Yılspor ligde ilk üç puanı ile tanışırken, Malkara 14 Kasımspor ise üç puanda kaldı.

 

EN FARKLI GALİBİYET SARAY BELEDİYESPOR’DAN

 

Saray Belediyespor Tekirdağ Süper Amatör Ligin ikinci haftasında Kapaklı Sitespor’la karşılaştı. Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte Saray Belediyespor Sitespor kalesine gol için yüklenmeye başladı. Feyyaz, Bahadır ve Onur ile etkili olan Saray Belediyespor, 5. Dakikada Onur’un golü ile 1-0 öne geçti. Dakikalar 15’i gösterdiğinde yine Onur-Feyyaz işbirliğinde, Feyyaz meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 2-0’a taşıdı. İki farklı skor üstünlüğünü eline alan Saray Belediyespor, Bahadır’la sol kanattan etkili oldu. Bahadır adrese teslim ortalarında Onur 3’üncü golü, Feyyaz ise 4’üncü golü bulun oyuncular oldu. İlk yarıda başka gol sesi çıkamayınca Saray Belediyespor devreyi 4-0 önde tamamladı.
İkinci yarıya iyi başlayan taraf konuk takım Sitespor oldu. Farkı azaltmak için Saray Belediyespor kalesine yüklenen Sitespor, aradığı golü bularak skoru 4-1’e getirdi. Sitespor’un farkı azaltma girişimlerine kontra ataklarla yanıt veren Saray Belediyespor, maçın yıldızı Bahadır’ın ve oyuna sonradan giren Türker’in golleriyle skoru 6-1’e getirdi. Maç son bölümünde başka gol sesi çıkmayınca temsilcimiz sahadan 6-1’lik galibiyetle ayrıldı. Bu sezon Tekirdağ Süper Amatör Lig’de evinde oynadığı ilk mücadeleden farklı bir skorla galip ayrılan Saray Belediyespor, ligdeki iddiasını da ortaya koydu. Güzel futbolunu 6 golle süsleyen Saray Belediyespor, bu galibiyetle beşinci sıraya yükselirken, Kapaklı Sitespor ise puanla tanışamadı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10