UKOME ihaleyi iptal etsin

Tekirdağ J ve S Plaka Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu dün dernek binasında saat 14.00'te yaptığı basın açıklamasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasy

Tekirdağ 12.10.2018 17:55:00 0
 UKOME ihaleyi iptal etsin

UKOME’NİN ERGENE’DE İHALE AÇMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

 

Tekirdağ J ve S Plaka Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Kurulu(UKOME) 17.10.2018 tarihinde 10 yıllık şartı ile Ergene’de J Plaka ihalesi açmasını doğru bulmuyoruz. Çorlu’da öğrenci servisi çeken J plaka sıkıntısı yok. Ancak Ergene’ye Çorlu’daki J plakaların Ergene’ye öğrenci çekmemesinden sıkıntı var. Bunlar öğrenci servisi yerine fabrika servisi çekiyor. Sıkıntı da buradan kaynaklanıyor’’ dedi.

 

İHALEYE GEREK YOK

 

Ergene’de de J plaka olduğunu kaydeden Gündoğdu; ‘’ Eğer Ergene’deki öğrenci servisleri öğrenci servislerini aksatmadan yapıyorsa fabrika servisi çekmelerinde de bir sakınca yok. Çünkü onların bu konuda da yetkisi var. Onlar UKOME’den izin alarak bu işi yapıyor. Bundan dolayı  ihaleye gerek yok. Çorlu’daki J plakalar Ergene’nin kilometre farkı olmasından dolayı oraya öğrenci servisi çekmiyor. UKOME özellikle burada öğrenci servislerinin vermiş olduğu listeleri karşılaştırsın kim Ergene’ye öğrenci çekiyor kim çekmiyor ve hangi öğrenci servisi öğrenci çekeceği yerde fabrika servisi çekiyor ortaya çıkar. Eğer bu konu üzerine gidilirse sıkıntı ortadan kalkar’’ dedi.

 

BOŞ ZAMANLARINDA FABRİKA SERVİSİ YAPABİLİR

 

UKOME’nin gerekirse ilçe milli eğitim müdürlüklerinden de hangi J plakaların hangi okula öğrenci çektiği bilgisini alabileceklerini ifade eden Gündoğdu; ‘’Ergene’de gerçekten plaka ihalesi yapılması ihtiyacı var ise baştan Ergene’deki bu hizmeti veren servisçi esnafının görüşü alınmalı. Gerçekten bu konuda ihtiyaç var ise ihaleye karşı değiliz. Yapılacaksa da daha önceki ihale şartlarına göre ihale açılmasını istiyoruz. Örneğin Çorlu’da 40 tane J plaka öğrenci servisi var ise 40 tane de S plaka ihalesi açılmalı. Ergene’de J plakalı öğrenci servisleri öğrenci dışında boş zamanlarında fabrika servisi yapabilir’’ dedi.

 

BU İNSANLARA YAZIK OLMAYACAK MI?

 

Öğrenci servislerinden istenen şartların esnafı zorladığını belirten Gündoğdu; ‘’Bu sıkıntıda S plakalara yansıyor. Bu nedenle biz yapılacak ihalenin iptal edilmesini istiyoruz. Bu ihale ile esnafımızın daha da sıkıntıya düşmemesi için daha önce 50-60 bin TL olan plakaları ihaleden alan esnaf kardeşlerimizin ne günahı vardı. Şimdi 17 bin TL’den ücretle ihaleye verirseniz şoför esnafımız çok zor durumda kalacak.O zaman araçlara kilit vuracak. Bu insanlara yazık olmayacak mı? 40 plaka ile Ergene’nin işi çözümlenmeyecek. Bugün kooperatif harici fabrikalarda çalışan var. Bunlar öğrenci taşımacılığı yapacağı yerde fabrika servisi işi yapıyor. S plakaların da işine engel oluyor. Bunlarla mücadele neden edilmiyor. Herkes kendi işini yapmalı. Yapılacak ihale bizlerin idam sehpasını kurmak demektir. Bu konuda bu işin daha kaliteli yapmamız için Çerkezköy, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odalarından da görüş alınmasını istiyoruz. UKOME’de şoför esnafının hakkını korumak ve kollamak için bulunan Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı bugüne kadar esnafımızın hiçbir hakkını ve hukukunu korumadığı içinde onu kınıyoruz. 15 Ekim pazartesi günü saat 11.00’de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Binası önünde de bu ihale ile ilgili bir basın açıklaması yapacağız” dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10