Öğrenci servis ihalesi iptal edilsin

Çerkezköy'de faaliyet gösteren İrem ve Lider Öğrenci Servisleri Kooperatif yönetimleri ve Kooperatiflere bağlı üyeler Ergene ilçesinde UKOME 'nin Ergene ilçesinde 40 adet kiralama şeklinde yapacağÄ

Çerkezköy 15.10.2018 19:18:00 0
Öğrenci servis ihalesi iptal edilsin

“HER GÜN SORUN ARTMAKTADIR”

Çerkezköy İrem Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Hayrettin Vatansever ve Lider Öğrenci servisleri Kooperatifi Başkanı Köksal Kadakoğlu yaptığı ortak açıklamada “  Bugün burada toplanmamızın sebebi 17.18 Ekim tarihlerinde  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) tarafından  Ergene ilçesinde gerçekleştirilecek olan 40 adet  J plakanın kiralanması yönündeki kararın tekrar gözden geçirilerek mevcut J plakalı öğrenci servis esnafının mağdur edilmesi yönündeki teklifimizi dile getirmektir. Tekirdağ ilimizin özellikle Çorlu-Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinin her gün daha da büyüdüğünün siz değerli yöneticilerimiz  gibi bizlerde farkındayız. Yaşadığımız ilçelerin büyümeleri ile ihtiyaçları da her gün daha da artmaktadır. Bu nüfus artışıyla birlikte birçok ilçemizde okul ihtiyacı duyulmakta ve öğrenci servisinde de öğrenci artışıyla birlikte ihtiyaç duyulması doğal bir durumdur. Bizler bunları kabul ediyoruz. Ancak itirazımız 2015 yılının 30 Aralık tarihinde yapılan ihale gibi kiralık değil de satışı yönünde ihale edilmesidir. 2015 ayılında yapılan ihalede Çorlu ilçesine satılan J plakaların bedellerinin göz önüne alınarak aradan geçen 3 yılda TEFE TÜFE gibi farklarında hesaplanarak satış taban bedellerinden ihaleye çıkarılmasıdır” dedi.

 

ÖĞRENCİ SERVİS İŞİ VCAZİP HALE GETİRİLMESİ BÜYÜK SIKINTI YARATIR

 

Vatansever ve Kadoğlu “  Ayrıca bu ihaleye yine 2015 yılındaki gibi bu sektörde açıldığını belirten vergi dairesi mükellefiyet kaydı Çorlu şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına kayıtlı Ergene ilçesinde ikamet edenlerin ve sadece 1 adet alabilme şartı yönünde olması gerekir. Yol belgesi alırken bile 28 adet evrak istenilen biz öğrenci servislerinden kiralama ihalesine girenlerin bu kadar basit bir biçimde ihaleye girerek bu önemli ve bir o kadar hassasiyet arz  eden mesleğe giriş yolunun açılmaması gerekmektedir. Şu anda bizlerden Kamera-GPS-Koltuk sensörü gibi güvenlik önlemlerini alamayanlara yol belgesi dahi verilmemesi önümüzdeki  yıl uygulanacaksa yeni bu işi resmi olarak yapanlara bile yasalar bu kadar katı kurallar uygulanıyorsa hiç tecrübesi olmayan sırf bu kadar uygun ücretler  olduğu için cacip hale geldiği için bu sektöre giriş yapanların önünü açmak son derece yanlış bir karar olduğunu  ve bu durumun büyük sıkıntı yaratacağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“İHALENİN  İPTAL EDİLEREK GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

 

İhalenin iptal edilerek tekrar gözden geçirilmesini talep eden Çerkezköy İrem Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Hayrettin Vatansever ve Lider Öğrenci servisleri Kooperatifi Başkanı Köksal Kadakoğlu “ Ayrıca 40 adet rakamın neye göre belirlendiğini de merak ediyor,bu sayının tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz.2015 yılında Çerkezköy’ün nüfusu 134 bin iken  açılan plaka sayısı 15 oldu. Yine 2015 yılında Kapaklı’nın nüfusu 97 bin 700 iken açılan plaka sayısı 15’di. 2018 yılının son aylarına girmiş iken ergene ilçesinin nüfusu yaklaşık 60 bin olmasına rağmen açılan plaka sayısının 40 olması da  mevcut ihale sayısında fazla olduğunu bizlere göstermektedir. Sonuç olarak hem öğrenci servisçiliğinin bu kadar hafife alınmasının her canı isteyenin bu mesleğe girmesinin ve daha saygın bir meslek grubu olarak kalması adına yapılacak bu ihalenin tekrar gözden geçirilerek düzeltilmesini talep ediyoruz” dediler.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10