Tema, "Afetlerin Ekonomik Kayıplarını Azaltmak"

Dünya genelinde birçok ülkede afet risklerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan 13 Ekim Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla Tekirdağ'da panel düzenlendi. 

Tekirdağ 22.10.2018 16:11:00 0
Tema,

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü konferans salonunda, düzenlenen panele Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, Namık Kemal Üniversitesi Daire Başkanı Ahmet Öz, NKÜ’ den Öğretim görevlileri, kamu kurumlarının Acil Kurtarma Yardım Ekipleri, AKUT Tekirdağ temsilciliği ve Acil Yardım Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri katıldı. AFAD Şube Müdürü Ali Uçar’ ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak, Namık Kemal Üniversitesinden Doç. Dr. Zeki Ünal Yümün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden Deprem ve Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avı Yener, İl Müdürlüğünden Şube Müdür V. A Mehmet Çoşkun ve AKUT Derneğinden Hasan Gönül katıldı.

 

VATANDAŞLARIN AFETLERDEN KORUNMASI VE EKONOMİK KAYIPLARININ AZALTILMASI AMAÇLANIYOR

 

Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Müdürü Recep Erol, Tekirdağ halkının afet risk azaltma konusundaki farkındalığın arttırılması amacıyla yapılan etkinliklerin önemine vurgu yaparak önümüzdeki yıllarda da benzer çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek; ‘’ Bu yılki teması, “Afetlerin Ekonomik Kayıplarını Azaltmak” olarak belirlenen Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü ile doğru bilgilendirme neticesinde vatandaşların afetlerden korunması ve ekonomik kayıplarının azaltılması amaçlanmaktadır’’ dedi.

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10