Geri dönüşüm hareketi başlatıldı

Trakya Üniversitesi'ndeki atıkların geri dönüştürülmesi ve ekonomiye kazandırılması amacıyla 14-20 Ekim 2018 tarihleri arasında kutlanan "Dünya Standartlar Günü ve Türkiye Standartları Haf

22.10.2018 18:15:00 0
Geri dönüşüm hareketi başlatıldı

Başlatılan geri dönüşüm hareketi ile Trakya Üniversitesi öğrencileri ve çalışanlarının ortak yaşam alanlarına konulan metal, pil ve kağıt atık kutularıyla hem çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlanması hem de atıkların ekonomik bir girdi olarak değerlendirilmesi amaçlanırken, hali hazırdaki metal, pil ve kağıt atık kutularına kısa süre içinde cam, plastik ve organik atık kutularının da eklenmesi ve birçok farklı atığın geri dönüşüm sayesinde yeniden ekonomiye kazandırılması planlanıyor.

 

TRAKYA ÜNİVERSİTELERİNİN BU GİRİŞİME SAHİP ÇIKACAĞINA İNANCIM SONSUZ

 

Trakya Üniversitesi’nin birçok alanda sosyal sorumluluk projelerine imza atarken çevre duyarlılığı konusunda da önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; ‘’Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor, bu konuda akademisyenlerimizle çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çöp olarak tanımlanan birçok atığı artık birer hazine gibi değerlendireceğiz. Bu konuda Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın girişimleriyle harekete geçtik. Projemizle, daha yeşil yerleşkeler ve yaşam alanlarına katkı sağlarken, farklı atıkları geri dönüşüm aracılığıyla ekonomimize kazandıracağız. Öğrencilerimizden Hocalarımıza kadar tüm Trakya Üniversitelerinin bu girişime sahip çıkacağına inancım sonsuz.” dedi.

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10