Vali Ceylan muhtarlarla buluştu

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün genelgesi gereğince, Vali Mehmet Ceylan başkanlığında yapılan "Muhtarlarla Buluşma Toplantıları"nın Ekim ayı toplant

Çerkezköy 23.10.2018 18:25:00 0
Vali Ceylan muhtarlarla buluştu

Dün Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Mahalli İdareler Müdürü Aysel Erkmen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Yazı işleri Müdürü Muhteber Kuralay, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

“BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar günü münasebetiyle Çerkezköy’de görev yapan muhtarların gününü kutladı. Muhtarlar toplantısını her ay bir ilçede yaptıklarını kaydeden Vali Ceylan “ Bu ayki toplantımızı Çerkezköy’de yapıyoruz. Bundan önceki toplantılarımızda olduğu gibi bu toplantımızda da asıl amacımız hem size aktarmak istediğimiz konularla ilgili kısa bir değerlendirmeden sonra sizlerin görüş ve önerilerinizi alarak toplantımızı neticelendirmek. Bu amaçla özellikle Çerkezköy kısal olmayan bir ilçe olduğu için biraz daha rahat. Ancak nüfus olarak oldukça yoğun bir nüfus bulunuyor. Bunun vermiş olduğu hem zorluklar hem de tabiî ki sorumluluk gerekiyor. O açıdan bizler sizlerle birlikte çalışmaktan özellikle hemvatandaşlarımızın sorunlarını birebir sizlerden alabilme imkanı elde edebilmek hem de bizlerin hem kamu hizmeti sunması açısından hem genel asayiş ve kolluk açısından muhtarlarımızın desteği ve onların bizlere vermiş oldukları güçle birlikte Çerkezköy ilçemizde inşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada huzurlu bir ortam içerinde vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“SİZLERDEN DAHA İYİ BİLEN YOKTUR”

 

Muhtarların destek ve katkılarının önemli olduğunu kaydeden Ceylan “ Bizim özellikle vatandaşımızın huzurlu bir şekilde bulundukları mahallelerde yaşamlarını sürdürebilmeleri açısından bize düşen emniyet ve jandarmamız ile birlikte diğer kamu hizmetlerinin sunumu açısından kaymakamlık başkanlığında burada gerekli çalışmaları yapıyorlar. Yine yerel yönetimler de kamu hizmeti açısından kendilerine düşen görevleri yapmakla yükümlüdür. Birlikte önemli olan buradaki insanımızın hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz, onlara nasıl daha iyi hizmet sunabiliriz arayışı içerisindeyiz. Bizim için tabii ki önemli olan vatandaşımızın huzurla asayişidir. Bu konuda her zaman sizler aynı hassasiyeti gösterirseniz o mahalledeki yaşayanları yine de mahalleleriniz ne kadar büyük de olsa ne kadar ulaşımı zor da olsa sizlerden daha iyi bilen olmaz. Çünkü bizler bu konularda daha geniş bir perspektiften olaya baktığımız için siz o mahallenin birer temsilcisi olarak inşallah bu konularda bize destek olacaksınız. Bizim için asıl değerli konulardan birisi bu asayiş konusudur. Özellikle mahallelerimizdeki hem bir takım olumsuz gelişmeleri direk olarak bize aktarmanız hem de emniyet ve jandarmamıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaktır” diye konuştu. Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından, muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Ceylan’a ve yetkililere ilettiler.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10