Taksicilerden yol belgesi isyanı

Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte 4.5 yıldır yol belgesi alamayan Kızılpınar Mahallesi'ndeki taksiciler bu duruma isyan etti. ÖTV'den indirim araç yazısını almalarına rağm

Tekirdağ 23.10.2018 18:29:00 0
Taksicilerden yol belgesi isyanı

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi’nde duraklarda çalışan taksiciler UKOME’den yol izin belgesi ve çalışma ruhsatı alamadıkları için ÖTV’den faydalanamadıklarını ifade ettiler.

 

“ÖTV’DEN FAYDALANALIM”

 

Dün Kızılpınar’da basın açıklaması gerçekleştiren taksiciler yıllardır yol izin belgesi ve çalışma ruhsatı alamadıklarını kaydederek UKOME’ye ateş püskürdüler. UKOME’den yazı gelmediği için ÖTV’den faydalanamadıklarını kaydeden taksicilerden Ali Söylemez “ Yol belgemiz ve çalışma iznimiz yok. Bununla ilgili yılladır devam eden çalışmalar var ama duraklarımız UKOME tarafından güncellenmedi. Kızılpınar’da 6 durakta 56 taksici bu sıkıntıyı yaşıyor. UKOME ile yıllardır görüşmeler yapmamıza rağmen bir sonuç alamadık. ÖTV yazısını bazı arkadaşlara göndermelerine rağmen arkadaşlarımız plaka takamıyorlar. Duraklarımızı güncellesinler ve bizde ÖTV’den faydalanalım” dedi.

 

KORSAN OLARAK ŞİKAYET EDİYORLAR

 

Taksicilerden Reis Temel “UKOME başvurdum. ÖTV’den düşmesi için kağıt gönderdiler. İki plaka için başvuru yaptım ve onu da onayladılar. Araçlarımı aldıktan sonra ÖTV’ye başvurdum. İki aracın ÖTV’sini yatırarak aracımı aldım. Aracı Tekirdağ’a götürüp plaka çıkarmak için başvuru yaptığımda UKOME yetkilileri bana sen git işlemlerinle biz ilgileneceğiz dediler. O yazı bana bir aydır gelmedi. Diğer araçlar izin belgesi alamadığımızdan dolayı korsan olarak bizleri şikayet ediyorlar” diye konuştu.

 

“ÖTV’DEN MAĞHRUM OLUYORUZ”

 

ÖTV indiriminden yararlanamadıklarını kaydeden Hasan Halmacı ise “ 10 yıldır vergi veriyoruz fakat araçlarımızı yenileyemiyoruz. Bir takside olması gereken her şey var fakat çalışma ruhsatlarımız yok. ÖTV’den indirim araç yazısı evraklarını aldık. Sözlü olarak araçlarımızı değiştiriyoruz. Ancak bu yazıyı işleme sokmadıkları için ÖTV’den mahrum oluyoruz. Bu yasa iki sene önce çıktı ve 2019 Haziran ayında doluyor. Çerkezköy ilçe merkezine gidemiyoruz. Herhangi bir doğum ya da hastalık durumda vatandaşlarımızı hastaneye götüremiyoruz. 2009’dan sonra açılan taksi duraklarına izin belgesi veriliyor, 2009’dan önce kurulun taksi duraklarına verilmiyor” dedi. Taksiciler basın açıklamasının ardından Tekirdağ’a giderek UKOME yetkilileri ile görüşerek sorunlarının bir an önce giderilmesi talebinde bulundular.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10