BAL'da yeni lider Çengelköyspor

Spor Toto BAL 11'inci Grup'ta 5'inci hafta 7 karşılaşma ile geride kaldı.  12 golün kaydedildiği geçen hafta Modafenspor ile Kavaklıspor deplasmanda galip gelen takımlar oldu. Çengelköy Futbol Yatırımları A.Å

24.10.2018 16:47:00 0
BAL

Ligde oynadığı karşılaşmalarda istediği sonuçları alamayan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor hafta sonunda evinde Bigaspor’u konuk edecek. Maça taraftarının desteği ile iyi başlayan 1911 Çerkezköy Doğanspor ilk dakikalardan itibaren gol aradı. Orta alan şeklinde geçen karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde her iki takımda galibiyet için ataklarını sıklaştırdı. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda organize ataklar geliştiren 1911 Çerkezköy Doğanspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 36’ıncı dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor’da topla buluşan Furkan Şerifoğlu düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi.  Gelen golle birlikte 1911 Çerkezköy Doğanspor oyuncuları ve taraftarlar büyük sevinç yaşadılar. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında 1911 Çerkezköy Doğanspor kontrollü bir futbol ortaya koyarken Bigaspor ise beraberlik için yüklendi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre 1911 Çerkezköy Doğanspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. 

 

İLK GALİBİYETİNİ ALDI

 

Karşılaşmanın ikinci devresine iyi başlayan konuk ekip Bigaspor beraberlik için yüklendi. Ancak 1911 Çerkezköy Doğanspor’un kalecisi Sedat önemli kurtarışlar yaparak rakibine beraberlik şansı tanımadı.

Karşılaşmanın hakemi altı dakika uzatma verdi. Uzatmalarda Bigaspor beraberlik için yüklenirken, 1911 Çerkezköy Doğanspor ise kontra ataklarla ikinci golü aradı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköy Doğanspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

1911 Çerkezköy Doğanspor bu galibiyet ile ligdeki ilk üç puanını alırken, Bigaspor ise altı puanda kaldı.

 

EDİRNESPOR KAN KAYBEDİYOR

 

Geçtiğimiz hafta Çanakkale Dardanelspor’a mağlup olarak zirve yarışında ağır yara alan Edirne Belediyesi Edirnespor bu hafta da evinde Modafenspor’a mağlup olarak kötü gidişine dur diyemedi.

Pazar günü Edirne’de oynanan karşılaşmaya taraftarının desteği ile iyi başlayan Edirne Belediyesi Edirnespor ataklar geliştirse de istediğini elde edemedi. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda hızlı hücumlar geliştiren Modafenspor 28’inci dakikada golü buldu. Edirnespor kalecisi İlkay ile karşı karşıya kalan Yunus Emre Ayaz topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Gelen golle birlikte oyun disiplininden kopan Edirne Belediyesi Edirnespor kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Modafenspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. İlk devresi Modafenspor’un tek gollü üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Edirne Belediyesi Edirnespor beraberlik için yüklendi. Modafenspor 50’inci dakikada Yunus Emre Ayaz ile bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ilk devresinde sarı kart gören Omar Nuhu Bello bir pozisyonda ikinci sarıyı görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kalan dakikalarda Edirne Belediyesi Edirnespor rakibi karşısında varlık gösteremedi. Edirne Belediyesi Edirnespor’da Gürkan Durmuş ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını dokuz kişi bıraktı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Modafenspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Edirne Belediyesi Edirnespor bu mağlubiyet ile dokuz puanda kalırken, Modafenspor ise puanını sekiz yaptı.

 

TEKİRDAĞSPOR SALLADI AMA YIKAMADI

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta haftaya lider durumda giren Yeşilköyspor deplasmanda Tekirdağspor’a konuk oldu. Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçerken, ilerleyen bölümlere doğru Tekirdağspor rakibi karşısında etkili oyununu sürdürdü. Karşılaşmanın 39’uncu dakikasında sol kanattan Murat Yılmaz’ın orta şut karışımı şutunu Yeşilköyspor kalecisi Barboros Canbey son anda çıkarttı.Maçın 40. Dakikasında bu kez Tekirdağspor Bülent Kancıoğlu ile etkili geldi. Yekta Berk Kahraman’ın pası ile sağ kanatta hareketlenen Bülent Kancıoğlu ceza sahasına gire girmez sert vurdu. Top yan ağlarda kaldı.İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre 0-0’lık eşitlik ile tamamlandı. Karşılaşmanın son bölümlerine doğru lig lideri tamamen kapanarak defansif bir oyun sergilemeye başladı. Maçın 69 dakikasında Tekirağspor’dan Hakan Sofuoğlu Yeşilköyspor’lu Ramazan Bal ile hava kafa topuna çıktı. Maçın hakemi Volkan Kırbaş inanılmaz bir kararla faul verdi. Yeşkilköyspor’dan Gani Balkan’ın köşe vuruşunu Tekirdağspor kalecisi Mert Eren, yine jeneriklik bir kurtarışla kornere çeldi.Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca Tekirdağspor ikinci devre tek kale top oynadığı karşılaşmadan bir puanla ayrıldı.

 

ÇANAKKALE DERBİSİNDE GÜLEN YOK

 

Bölgesel Amatör Lig 11.’inci grupta mücadele eden Biga Adaspor, hafta sonunda evinde Çanakkale Dardanelspor’u konuk etti.Maçın 33.’üncü dakikasında Çanakkale Dardanelspor’un oyuncusu ceza sahasında topa elle müdahale edince hakem penaltı kararı verdi. Penaltı atışını Şeref Ali kullandı. Toptan direkten dönünde Biga Adaspor penaltı atışını gole çeviremedi. Her iki takımda yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Maçın ilk yarısı 0-0 berabere bitti.Maçın ikinci yarısında toplam 2 gol kaydedildi. Maçın 50.’inci dakikasında Abdul Basıt Adam’ın attığı golle Çanakkale Dardanelspor’u 1-0 öne geçirdi.Maçın 77.’inci dakikasında Biga Adaspor korner kullandı. Kaleci topu elinden kaçırınca Serhat Görmen’in vuruşunda top ağlarla buluştu ve skor 1-1 oldu.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç 1-1 beraberlikle sona erdi. Biga Adaspor ve Çanakkale Dardanelspor puanları paylaştı.

 

KAVAKLISPOR İKİ GOLLE KAZANDI

 

Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan İstasyonspor evinde Kavaklıspor’u konuk etti. Lüleburgaz 8 Kasım Stadyumunda oynanan karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı. Puan kaybına tahammülü bulunmayan iki takımın mücadelesinde ilk devre golsüz berabere sona erdi. İkinci devre İstasyonspor girdiği gol pozisyonlarını değerlendirmedi ve kontra ataktan kalesinde gördüğü gol ile 1-0 geriye düştü. Mücadelenin 60.dakikasında İstasyonspor futbolcusu Harun Kabak, yaptığı faulde ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı. Kavaklıspor faulü iyi kullandı ve 2-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca karşılaşma bu sonuçla sona erdi.Bu sonuçla 5.maçında da gol atamayan İstasyonspor sıfır puanla son sırada yer alırken Kavaklıspor ligde ikinci galibiyetini aldı ve 6 puan 8.sıraya yükseldi.

 

KARTALSPOR İKİ GOLLE KAZANDI

 

Ligde üst sıraları hedefleyen Kartalspor ise evinde Uzunköprüspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Kartalspor geliştirdiği ataklarda Uzunköprüspor savunmasını geçemedi. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanan ikinci devresine iyi başlayan Kartalspor Emrah’ın ayağından bulduğu golle öne geçti. Uzunköprüspor ise kalan dakikalarda beraberlik için ataklar geliştirse de istediğini elde edemedi. Rakibinin yüklendiği dakikalarda organize atak geliştiren Kartalspor Okan’ın ayağından bir gol daha bularak karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılmasını bildi.

Kartalspor bu galibiyet ile puanını on yaparak ikinci sıraya yükselirken, Uzunköprüspor ise beş puanla 11’inci sıraya geriledi.

 

YENİ LİDER ÇENGELKÖY

 

Ligin iddialı ekiplerinden Çengelköy Futbol Yatırımları evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor 1947’i konuk etti. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş Sedat Öz ve Yemen Taş’ın golleriyle rakibini 2-1 mağlup etmesini bildi. Karşılaşmadan üç puan ile ayrılan Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş puanını 11 yaparak liderlik koltuğuna otururken, Çorluspor 1947 ise üç puanda kaldı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10