Süper Ligde 4.hafta tamamlandı

Tekirdağ Süper Amatör Ligde dördüncü hafta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Averajla lider durumda bulunan Kapaklıspor evinde 100.Yılspor'u 4-1 mağlup ederken, Marmaraeğrelisi Belediyespor

25.10.2018 17:48:00 0
Süper Ligde 4.hafta tamamlandı

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 4.hafta oynanan altı karşılaşmada fileler 24 kez havalandırıldı.

 

KAPAKLISPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Haftaya averajla lider durumda giren Kapaklıspor ligin dördüncü hafta maçında evinde 100.Yılspor’u konuk etti. Pazar günü Kapaklı Sahası’nda oynanan karşılaşmaya Kapaklıspor etkili başladı.

Taraftarının desteğini arkasına alarak maça etkili başlayan Kapaklıspor karşılaşmanın 20’inci dakikasında tecrübeli oyuncusu Tezcan’ın şık golüyle öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan Kapaklıspor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, Tekirdağ 100.Yılspor ise beraberlik sayısını aramaya çalıştı. Karşılaşmanın 26’ıncı dakikasında Alihan’ın pasıyla hareketlenen Tezcan şık bir dokunuş ile topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı. Üst üste gelen iki golle birlikte rahatlayan Kapaklıspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol sergilerken, konuk ekip Tekirdağ 100.Yılspor ise farkı indirmeye çalıştı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Kapaklıspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. İlk devresi Kapaklıspor’un iki gollü üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde 100.Yılspor farkı indirmek için ataklar geliştirirken, Kapaklıspor ise farkı üçe çıkarmaya çalıştı. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda hızlı çıkan Kapaklıspor’da golcü oyuncu Emre Kaymaz düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımının üçünü golünü kaydetti. Konuk ekip 100.Yılspor ise karşılaşmanın 81’inci dakikasında Tufan’ın şık kafa vuruşu ile şeref sayısını kaydetti. Golden bir dakika sonra ise sinirlerine hakim olamayan Kapaklıspor’un savunma oyuncusu Sacko hakemden arka arkaya iki sarı kart görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Tekirdağ 100. Yılspor’un farkı indirmek için yüklendiği dakikalarda Kapaklıspor dördüncü golü buldu. Bir kişi eksik oynayan Kapaklıspor’da Gurur’un pasıyla hareketlenen Emre Kaymaz kendisinin ikinci ve takımının dördüncü golünü kaydettti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kapaklıspor’un 4-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Kapaklıspor bu galibiyet ile puanını 12 yaparak liderliğini sürdürürken, 100.Yılspor ise altı puanda kaldı.

 

EREĞLİ GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Marmaraereğli Belediye Spor Kulübü Pazar günü saat 14:00’da oynanan maçta rakibi Sağlamtaş Spor’u 5-2’lik skorla yenmeyi başardı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Marmaraereğli Belediyespor ilk dakikalarda Mertcan’ın attığı golle durumu 1-0’a getirdi. Batuhanın ilk devrede attığı iki gol maçın ilk devresinin skoru oldu ve ilk yarı sonucu 3-0 oldu. İkinci devreye de istekli başlayan Marmaraereğli Belediyespor Sağlamtaşspor’un geliştirdiği atakta kalesinde golü gördü. Üst üste ataklardan yararlanamayan Marmaraereğli Belediyespor Batuhan’ın 40 metre sürdüğü topu ağlarlar buluşturdu ve durum 4-1 oldu. Golden 9 dkk sonra bir gol daha atan Batuhan maçı 5-1’e getirdi. Takımının beşinci golünü kendisinin dördüncü golünü kaydeden Batuhan müthiş bir futbol oynadı. Maçın son anlarında Sağlamtaşspor bir gol daha atarak skoru 5-2’ye getirdi bu skorda maçın skoru oldu. Oynadığı dört maçı da kazanan Marmaraereğli Belediyespor puanını 12 yaparak ikinci sıradaki yerini korurken, Sağlamtaşspor ise üç puanda kaldı.

 

MURATLI-YONCALI YENİŞEMEDİ

 

Büyükyoncalıspor Süper Amatör Ligin 4. Haftasında Muratlı Belediyespor ile Pazar günü saat 15.00’de deplasmanda karşılaştı. Orta saha mücadelesi şekilde başlayan karşılaşmada, Büyükyoncalıspor kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düştü. Bu şansız gol sonrası çabuk toparlanan Büyükyoncalıspor, beraberlik için Muratlı Belediyespor kalesine yüklenmeye başladı. Maçın 35. dakikasında gelişen Büyükyoncalıspor atağında hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen İlker, meşin yuvarlağı ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek maça dengeyi getirdi (1-1). İlk yarının kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca takımlar soyunma odalarına 1-1’lik skorla gitti.
 

Mücadelenin ikinci yarısına takımlar ilk devreye göre daha kontrollü bir oyunla başladı. İkinci devrenin ilerleyen bölümlerinde ev sahibi ekip kazandığı penaltıyı değerlendiremedi. Maça son bölümünde ev sahibi takımın 10 kişi kalmasıyla birlikte baskısını iyice artıran Büyükyoncalıspor, son vuruşlarda etkili olamayınca mücadele 1-1’lik skorla sona erdi. Bu sonuçla puanını 4’e yükselten Büyükyoncalıspor ligde dokuzuncu sıraya yükselirken, Muratlı Belediyespor ise puanını yedi yaptı.

 

MALKARA’DA YÜZLER GÜLÜYOR

 

Malkara 14 Kasımspor deplasmanda Çorluspor’a konuk oldu. Malkara 14 Kasımspor karşılaşmanın onuncu dakikasında Tolga’nın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Ataklarını sürdüren Malkara 14 Kasımspor ilk devre tamamlanmadan Tolga ile ikinci golü bularak rahatladı. Üst üste kalesinde goller gören Çorluspor ikinci devre farkı indirmeye çalışsa da istediğin elde edemedi. Konuk ekip Malkara 14 Kasımspor 78’inci dakikada Tuğrul ile üçüncü golü bulurken, uzatmalarda Tolga kendisinin üçüncü takımının ise dördüncü golünü kaydetti. Çok rahat bir futbol ortaya koyan Malkara 14 Kasımspor uzatmaların beşinci dakikasında bir gol daha bularak karşılaşmadan da 5-0 galip ayrılmasını bildi. Malkara 14 Kasımspor bu galibiyet ile puanını altı yaparken, Çorluspor ise üç puanda kaldı.

 

ÇORLU KÜLTÜSPOR YÜKSELİŞTE

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında Çorlu Kültürspor deplasmanda bu sezon istediği sonuçları lamayan 1461 Karadenizspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar rahat bir oyun ortaya koyan Çorlu Kültürspor karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılıp puanını dokuz yaptı. 1461 Karadenizspor ise oynadığı dördüncü maçını da kaybederek puansız on üçüncü sırada yer aldı.

 

SİTESPOR DEPLASMANA ÇIKTI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde yükselişe geçmeye çalışan Kapaklı Sitespor hafta sonunda deplasmanda istediğini elde edemedi. Pazar günü Ergene Sahası’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Ergenegücü Ulaşspor etkili başladı. İlk dakikalardan itibaren Kapaklı Sitespor kalesinde gol arayan Ergenegücü Ulaşspor karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Eyüp’ün ayığından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. İlk dakikalarda kalesinde gol gören Kapaklı Sitespor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda kontra atak geliştiren Ergenegücü Ulaşspor İbrahim ile bir gol bularak farkı ikiye çıkardı.

 

SİTESPOR ÜÇ PUANDA KALDI

 

İlk devreyi 2-0 önde tamamlayan Ergenegücü Ulaşspor ikinci devrede de üstünlüğünü sürdürdü. Kapaklı Sitespor ise rakibi karşısında varlık gösteremedi. Çok rahat bir oyun ortaya koyan Ergenegücü Ulaşspor Samet ile bir gol daha bularak farkı üçe çıkardı. Oyun disiplinden kopan Kapaklı Sitespor kalan dakikalarda farkı indirmeye çalışsa da istediğini elde edemedi. Son dakikalarda Yusuf ile bir gol daha bulan Ergenegücü Ulaşspor karşılaşmadan 4-0 galip ayrılarak üç puanı hanesine yazdırdı.Ligdeki üçüncü mağlubiyetini alan Kapaklı Sitespor üç puanda kalırken, Ergenegücü Ulaşspor ise puanını dokuz yaptı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10