Gülerçin'de Cumhuriyetin ilanının 95. yılı coşkuyla kutlandı

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğine katılım yoğun oldu. Etkinlikte Saray Kaymakamı Adnan Tezcan ve Çerkezköy Ä

Çerkezköy 26.10.2018 18:32:00 0
Gülerçin

Gülerçin Koleji Konferans Salonu’nda dün 14.00-16.00 saatleri arası düzenlenen Cumhuriyet’in 95. Yıl kutlama programı saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Ömer Kürklü günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kürklünün konuşmasının ardından da 10/A sınıfı öğrencilerinden Aleyna Kabaklar günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Sonra Türk gençliği adına 12/A sınıfı öğrencilerinden Mustafa Kerem Danışmaz Gençliğe Hitabe’yi okudu.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

 

10/A sınıfı öğrencilerinden Ensar Ergan ‘Bayrak’ adlı şiiri coşkulu bir şekilde seslendirmesinin ardından Saray Kaymakamı Adnan Tezcan’ı tarafından resim yarışmasında birinci olan 4/A sınıfı öğrencisi Sevim Minareci’ye,  şiir yarışmasında birinci olan 8/A sınıfı öğrencisi Deniz Hatice Ilgın’a ve 10/A sınıfı öğrencisi Dilara Dumlu’ya ödülleri verildi.  Ödül töreninin ardından 6/A sınıfı öğrencisi Harun Atansay’ın sola keman gösterisi büyük beğeni topladı. Sonra okulun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Serhan Serinoğlu’nun hazırladığı video gösterimi yapıldı.

 

DRAMA GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 

Video gösteriminin ardından öğrenciler öğretmenleri eşliğinde hazırladığı Cumhuriyetin yükselişi adlı drama gösterisini sundular. Drama gösterisinin ardından 6/A sınıfı öğrencilerinden Umay Beren Özdemir’de ‘Akdeniz’e doğru’ adlı şiir okudu. Sonra 5. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı vals gösterisi sunuldu. Sonra öğrenciler temsili olarak Çanakkale Savaşları’nda Atatürk’ün ülkeyi düşmandan kurtarmak için paşalarla yaptığı görüşmeler skeç olarak sunuldu.

 

ZEYBEK GÖSTERİSİ DE İLGİ ÇEKTİ

 

Vals gösterisinin ardından öğrencilerin zeybek gösterisi sahnelendi. Müzik Öğretmeni Gülben Kıycıoğlu’nun yönetiminde okul korosu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

 

 Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10