Tekirdağ'da cumhuriyet resepsiyonu düzenlendi

Cumhuriyetin ilanının 95'inci yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan'ın ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi. Davetlileri eşi Zuhal Ceylan ile birlikte karşıla

Tekirdağ 30.10.2018 17:15:00 0
Tekirdağ

Ramada Otel’de düzenlenen resepsiyona; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 5.Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, protokol üyeleri, kurum müdürleri, askeri erkân ve emniyet mensupları, muhtarlar, siyasi parti ve STK temsilcileri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

 

ULU ÖNDER ATATÜRK BU GÜNÜ EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ OLARAK İLAN ETMİŞTİR

 

29 Ekim 1923’ün, Türk milletinin yüksek karakterinin tecelli ettiği Cumhuriyet idare şeklinin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildiği tarih olduğunu belirten Ceylan “Bugün bu yüce mirasın aziz Türk milletine emanet edilişinin 95. Yıldönümünü kutluyoruz. Ulu önder Atatürk bu günü en büyük bayramımız olarak ilan etmiştir. Bundan dolayı en büyük bayramımız kutlu olsun” dedi.

 

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

 

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu cumhuriyet yönetiminde halkın kendi kendisini yönetme yetkisinin olduğunu belirten Vali Ceylan “Bu yetkiyi temsilcileri vasıtasıyla kullanır. Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir çünkü cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Elbette ki yönetme ve yönetilme hakkını elinde tutan Türk milletinin, Cumhuriyet rejimiyle kuvvet bulan yetkisiyle sorumluluk duygusu da daha milli bir hassasiyetle gelişmektedir. Nitekim bu millet, devlet ve milletin en çetin şartlar altında maruz bırakıldığı en hain teşebbüslere, bu milli hassasiyetle nasıl mukabele ettiğini çok yakın bir tarihte, dost-düşman bütün dünyaya göstermiştir” dedi.

 

CUMHURİYETİ’NİN 95 YILLIK ÖYKÜSÜ BİR BAŞARI

 

Devletimizin, cumhuriyetin verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Ceylan “Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 95 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Bugün Türkiye, İslam dünyasındaki tek laik ve demokratik Cumhuriyet, çağdaş bir ülke, yaşanan ekonomik krizlere rağmen dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri, bölgesinde büyük bir güç bir istikrar unsurudur” dedi.

 

 

BUNU DA HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ

 

Vali Ceylan “Hepimizin çok iyi hatırlayacağı ve asla unutmayacağı gibi 15 Temmuz gecesi FETÖ denilen alçak terör örgütünün bu aziz millete reva gördüğü ihanete karşılık, yine bu asil milletin, vatanını, milletini ve demokrasi inancını korumak için gözünü kırpmadan canını verdiği gerçeği ortadadır. Bu alçakların, işgalci devletlerin ve içimizdeki hainlerin talimatlarını yerine getirmek için kurdukları tezgahın başlarına nasıl geçirdiklerini onurla ve gururla gördük. Bu refleks, asil ve aziz milletimizin özünden doğan, tarihi geçmişiyle ışıldayan ve nihayet Cumhuriyet şuuruyla bütünleşen ortak değerlerin sonucudur. Ve inşallah yine 40 yıla yakındır bu asil milletin başına bela edilen bölücü terör örgütü PKK ve uzantıları, yandaşları, yatakçıları, organizatörleri bir daha nefes alamayacak şekilde yok edilecektir. Bunu da hep birlikte göreceğiz” dedi.

 

ATATÜRK’ÜN ÇİZDİĞİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK YOLUNDA HIZLA İLERLEMEKTEDİR

 

Hak ve hürriyetlerinden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamalarının mümkün olmadığını söyleyen Ceylan “Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, bir olmak, birlik olmaktır. Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayışından taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.  Vali Ceylan “Bu duygu ve düşüncelerle; başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarını Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokrasi ve bağımsızlık uğruna feda eden şehitlerimizi, özelliklede PKK terör örgütü tarafından şehit edilenler ile 15 Temmuz Şehitlerimiz rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, Cumhuriyetin 95. Kuruluş yıldönümü ve Cumhuriyet bayramınızı tekrar en içten duygularımla kutlarım” dedi.

 

HELALLİK İSTEDİ

 

Son çıkan kararnameyle yaklaşık iki buçuk yıldır görev yaptığım Tekirdağ’dan ayrılacağını söyleyen Ceylan “Ben Tekirdağlılardan razıyım Hakkınızı helal edin” diyerek helallik istedi. Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet konulu kesitlerin yer aldığı bir video slayt gösterimi yapıldı. Resepsiyonda, Süleymanpaşa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu. Resepsiyonun sonunda davetlilere havai fişek gösterisi yapıldı.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10