Korsanlar şimdi yandı

Çerkezköy Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, yasa dışı taşımacılık yapanlara uygulanacak cezai işlemlerde değişiklik yapıldığını korsan taşımacılık yapan

Çerkezköy 31.10.2018 17:18:00 0
Korsanlar şimdi yandı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf  Odası Başkanı Mustafa As dün yaptığı basın açıklamasında taşımacılıkla ilgili yeni çıkan yasaya göre bundan böyle yolcu taşımacılığı yapan hiç kimsenin izinsiz, yol belgesiz ve usulsüz yolcu taşımayacağını kaydetti.

 

BİN TL’DEN 5 BİN TL’YE KADAR CEZA

 

Çerkezköy Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As Karayolları Trafik Kanununda yapılan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. As “ 26 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Karayolları Trafik Kanununda yapılan değişiklikler doğrultusunda izinsiz, çalışma belgesiz veya usulsüz yolcu taşımacılığı yani korsan olarak çalışan araçlara bin TL’den 5 bin TL’ye kadar para cezasının yanında 15 günden 60 güne kadar araçların trafikten men edilmesi cezası verilecektir. Bir yıl içerisinde tekrarı halinde ise bu cezalar iki katına çıkarılacak ayrıca araçta bulunan yolcuya da 234 TL para cezası kesilecek” ifadelerini kullandı.

 

KORSAN TAŞIMACILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYORDU

 

As “ Daha önce aracı şoför kullanması halinde trafikten araç men edilmiyordu. Bu uygulamaya konulan kanunla mücadeleyi aksatıyordu. Ancak sahibi direksiyon başında ise araç trafikten men ediliyordu. Bu nedenle bunu bilen korsan taşımacılar araçlarını şoförlere kullandırıyordu. Emniyet güçlerimizin denetimlerine ve uyguladıkları para cezalarına rağmen ne yazık ki korsan taşımacılığın önüne geçilemiyordu. Korsanlar para cezasını ödeyip çalışmalarına devam ediyordu. Taşımacılıkta yapılan yeni düzenleme ile  yasalaşan kanunda artık eski dönem geride kaldı. Sıkıntıda olan esnafımız alınan bu önemli karar ile yasalaşan kanun  biraz olsun esnafımızı rahatlatıp  bundan böyle huzurlu bir çalışma ortamı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Bizlerin bu sorununu dile getirip mecliste yapılan düzenlemeyi yasalaştıran tüm milletvekillerimize esnafımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10