Sıfır Atık Projesi değerlendirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' değerlendirme toplantısı Çerkezköy Kaymakamı

Çerkezköy 1.11.2018 13:25:00 0
Sıfır Atık Projesi değerlendirildi

Sıfır Atık Projesi'nin değerlendirilmesi kapsamında Çerkezköy Halk Eğitimi Toplantı Salonu'nda  düzenlenen toplantıya, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri  ile birlikte okul müdürleri katıldı.

 

ATIK OLUŞUMUNUN ÖNÜNE GEÇİLMESİ AMAÇLANIYOR


Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden toplantıya katılan Proje Sorumlusu Daire Başkanı ve Çevre mühendislerinin hazırladığı sunumda atıkların katı, organik, kimyasal gibi birden çok başlık altında toplanması ve ayıklanması anlatıldı. Sıfır Atık Projesi kapsamında kurumlara yerleştirilen atık toplama kutularının önemi vurgulanarak, bütün kurumların koordineli çalışması gerektiği ifade edildi. Yurt genelinde yürütülen proje ile israfın ve atık oluşumunun önüne geçilmesi, kaynakların daha verimli kullanılıp atıkların geri dönüşüme kazandırılması yoluyla tasarruf edilmesinin amaçlandığı anlatıldı. Toplantı, proje hakkında katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşmalarının ardından sona erdi. 

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10