'Özel Eğitimi İyileştirme Projesi' atölyeleri açıldı

 Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak'ta bulunan Çerkezköy Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde 'Özel Eğitimi İyileştirme Projesi' kapsamında  açılan atÃ

Çerkezköy 5.11.2018 18:24:00 0

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Oğur, Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ve okul müdürleri katıldı.

 

TOPLAM 67 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

 

Törende konuşan Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Murat Sütçü,  " 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim iş Okulu bünyesinden ayrılarak İstasyon Mahallesi’nde Çerkezköy'ün en eski okul binalarından birinde başlamış olduğumuz eğitim hayatımız, sayın kaymakamımız ve sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün gayretleri ve destekleri ile bugünkü modern binamızda devam etmektedir. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinden 15-27 yaş aralığında 21 kız ve 46 erkek öğrenci olmak üzere toplam 67 hafif zihinsel yetersizliği ve hafif otizmi olan öğrenciye 2 idareci ve 17 öğretmen ile eğitim ve mesleki eğitim vermekteyiz. Okulumuzda ayrıca bir adet orta-ağır otizm sınıfı bulunmakta ve bu sını9fta da bir öğrencimiz eğitim almaktadır."dedi.

 

AÇILAN ATÖLYELER HAKKINDA DA BİLGİ VERDİ

 

Okul Müdürü Mustafa Murat Sütçü açılan atölyeler hakkında da , "Okulumuzda yeni kurulan atölyeler, Özel Eğitim ve Rehberlik hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu 'Özel Eğitimi İyileştirme Projesi' kapsamında okulumuzun birinci katında mobilya ve iç mekan tasarımı alanı atölyesi, üçüncü katında el sanatları teknolojisi alanı atölyesi, dördüncü katına yiyecek içecek hizmetleri alanı atölyesi yapılmıştır. Atölyelerimiz öğrencilerimizin yetersizlik durumları dikkate alınarak, onların en iyi şekilde eğitim almalarına yönelik donatılmıştır. Atölyelerimizin her biri 71 metre kare olup, atölyelerimizin toplam maliyeti 290 bin TL'dir’’ diye bilgi verdi

 

ENGELLERİ AŞMADA ARAMIZDA ENGEL YOK DİYEREK YOLA ÇIKTIK

 

Müdür Sütçü konuşmasını şöyle sonlandırdı, "Engelleri aşmada aramızda engel yok diyerek çıktığımız eğitim yolculuğunda bizleri yalnız bırakmadığınız ve açılışımıza gelerek bizleri onurlandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyor engellerin olmadığı bir dünya diliyorum" dedi. Yapılan konuşmanın ardından atölyelerin açılış kurdelesi Kaymakam Atilla Selami Abban, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından hayırlı olması dilekleriyle kesildi.

 

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN ATÖLYE ÇALIŞMALARI BEĞENİLDİ

 

Kurdele kesiminin ardından atölye çalışmalarını hakkında atölye öğretmenlerinden bilgi alan Kaymakam Atilla Selami Abban ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan yapılan çalışmaları çok mükemmel bulduklarını ifade etti. Okul Müdürü Mustafa Murat Sütçü öğrencilerin yaptığı atölye çalışmalarından İl Milli Eğitim Müdürü Ulusan'a  el sanatları atölyesinde öğrencilerin özenle yaptığı Atatürk kabartma resmi hediye etti. Kaymakam Abbana da öğrencilerin dokuduğu bir dokuma boyun atkısı hediye edilirken, diğer protokol mensuplarına da  yine  el sanatları atölyesinde özenle yapılmış birer kabartma şeklinde Türkiye  fotoğrafı hediye edildi.

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10