550 bin metrekare yol sıcak asfalt ile kaplandı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay 4.5 yıllık görev süresi içinde ihtiyaç duyulan noktalara alt yapı ve üst çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydederek "Çalışmalar kapsamında Ã

Çerkezköy 7.11.2018 17:22:00 0
550 bin metrekare yol sıcak asfalt ile kaplandı

Başta Kızılpınar Mahallesi olmak üzere kent merkezinde birçok noktada alt yapı ve üst yapı çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Kızılpınar Mahallemizde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 80 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Akabinde yerleşim alanları içinde kalan 17 cadde ve 100 sokakta yol yapımı tamamlandı. Kızılpınar Mahallemizde kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor” dedi.

 

“KÖTÜ RÜYA GÖRMEZ OLDUK”

 

İlçe merkezinde de ihtiyaç duyulan noktalarda altyapı ve üstyapı çalışmalarının yapıldığını ifade eden Akay “ Şehirde hızlı yağışlarda meydana gelen su baskınları TESKİ ile birlikte yapılan Çerkezköy İmar Sahası Taşkın Koruma Projesi ile sona erdi. Bu kapsamda 7 milyon TL’lik bir yatırım toprağın altına gömüldü. 30, 35 kilogram yağışlarla İmar Sitesi, Sayar, Kahraman Sokak, Cefa Sokak, Kartal Sokak sular altında kalıyordu. Yapılan çalışmaların ardından 60, 70 kilogram yağışlarda dahi Çerkezköy artık ani su baskınlarda kötü rüya görmez oldu” dedi.

 

YOL YAPIM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

 

Altyapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokaklar ile ihtiyaç duyulan diğer noktalarda yol yapım çalışmalarının da gerçekleştirildiğini söyleyen Akay “ Bu çerçevede Kızılpınar Mahallemiz de dahil olmak üzere göreve geldiğimiz günden bu yana kentimiz genelinde toplam 550 bin metrekarelik yolu sıcak asfalt ile kapladık. Sıcak asfalt kaplama ve demirli beton yol yapım çalışmalarımız ihtiyaç duyulan tüm cadde ve sokaklarımızda devam edecek” diye konuştu.

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10