Süper ligde heyecan sürüyor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde altıncı hafta oynanan altı karşılaşma ile tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Marmaraereğlisi Belediyespor önemli karşılaşmada Çorlu Kültürspor'u iki golle ge?

8.11.2018 17:22:00 0
Süper ligde heyecan sürüyor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde heyecan devam ederken, zirvede yer alan iki takım haftayı galibiyetlerle kapattı.

 

LİDER KAYIPSIZ KAPATTI

 

Haftaya lider durumda giren Marmaraereğlisi Belediyespor deplasmanda Çorlu General Basri Saran Stadyumunda Çorlu Kültürspor’a konuk oldu. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresine iyi başlayan konuk ekip Marmaraereğlisi Belediyespor Tansu Tekir’in kafasıyla karşılaşmada öne geçti. İlerleyen bölümlere doğru ev sahibi ekip ataklar geliştirse de istediğini elde edemedi. Haftanın en önemli karşılaşmasında kontrollü bir futbol sergileyen Marmaraereğlisi Belediyespor Berkay Cengiz ile bir gol daha bularak karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı. Marmaraereğlisi Belediyespor bu galibiyet ile puanını 18 yaparken, Çorlu Kültürspor ise 12 puanda kaldı.

 

KAPAKLISPOR’DAN FARKLI GALİBİYET

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde mücadele eden Kapaklıspor 6.hafta karşılaşmasında evinde Çorluspor’u konuk etti. Güzel bir havada oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Kapaklıspor etkili başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede sağlı sollu ataklar geliştiren Kapaklıspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 17’inci dakikasında ulaştı. Çağatay’ın kullandığı korner atışında ceza sahası dışında topla buluşan Sacko sert ve düzgün bir vuruş gerçekleştirerek Kapaklıspor’u karşılaşmada öne geçiren golü kaydetti.  Zayıf rakibi karşısında bulduğu golle moral bulan Kapaklıspor kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi. Konuk ekip Çorluspor ise geliştirdiği cılız ataklarla etkili olmaya çalıştı. Rakibi karşısında ataklarını sürdüren ev sahibi ekip Kapaklıspor 35’inci dakikada ikinci golü buldu. Hızlı gelişen Kapaklıspor atağında topla buluşan Emre Kaymaz şık bir vuruş gerçekleştirerek takımının ikinci golünü kaydetti. İlk devrenin ise kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Kapaklıspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.  Karşılaşmanın ikinci devresine de ev sahibi ekip Kapaklıspor etkili başladı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor’da 57’inci dakikada Mert’in golüyle farkı üçe çıkarttı. Gol bulmaya devam eden Kapaklıspor iki dakika sonra ise Emre Kaymaz’ın golüyle farkı dörde çıkardı. Çok rahat bir futbol sergileyen Kapaklıspor karşısında Çorluspor varlık gösteremedi. 68’inci dakikada Alihan’ın ortasını iyi takip eden tecrübeli kaptan Tezcan skoru 5-0 yaptı.  Kalan dakikalarda rahat oyununu sürdüren Kapaklıspor’da sahneye bu kez Oğuz çıktı. Son dakikalarda Alihan’ın pasıyla hareketlenen Oğuz düzgün ve sert bir vuruşla maçın skorunu tayin etti. Karşılaşmadan 6-0 galip ayrılan Kapaklıspor puanını 15 yaparak geçtiğimiz haftaki Malkara 14 Kasımspor mağlubiyetini taraftarına unutturdu. Ligde bu sezon istediğini elde edemeyen Çorluspor ise üç puanda kaldı.

 

SARAY BELEDİYESPOR ÜÇÜNCÜ SIRAYA YÜKSELDİ

 

Zirve takibini sürdüren Saray Belediyespor ise evinde Malkara 14 Kasımspor’u konuk etti.  Mücadeleye iyi başlayan Saray Belediyespor, kanatlardan geliştirdiği organize ataklarla rakip kalede gol aradı. Temsilcimiz karşılaşmanın ilk devresini Bahadır’ın golüyle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda da iyi oyununu devam ettiren Saray Belediyespor, Feyyaz’ın golüyle skoru 2-0’a getirdi. Mücadelenin son dakikalarında konuk takım kazandığı penaltı atışını gole çevirerek maçın skorunu tayin etti. Karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan Saray Belediyespor puanını 13 yaparak üçüncü sıraya yükselirken, Malkara 14 Kasımspor ise 9 puanda kaldı.

 

100.YILSPOR DEPLASMANDA GALİP

 

Haftaya 10 puanla giren Muratlı Belediyespor evinde 100.Yılspor’u konuk etti. Maça etkili başlayan 100.Yılspor rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koydu. İlerleyen bölümlerde bulduğu gollerle büyük moral bulan konuk ekip 100.Yılspor üstünlüğünü devam ettirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 100.Yılspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Konuk ekip bu galibiyet ile puanını 10 yaparken, ligdeki ikinci mağlubiyetini alan Muratlı Belediyespor ise 10 puanda kaldı.

 

1461 KARADENİZSPOR GALİBİYET İLE TANIŞTI

 

Ligde galibiyeti bulunmayan 1461 Karadenizspor ise orta sıralarda bulunan Büyükyoncalıspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça etkili başlayan 1461 Karadenizspor bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Kalan dakikalarda üst üste goller bulan 1461 Karadenizspor karşısında Büyükyoncalıspor oyundan koptu. Rahat oyununu sürdüren 1461 Karadenizspor karşılaşmadan da 5-1 galip ayrılarak ligdeki ilk puanını da almış oldu. 1461 Karadenizspor üç puanla bir kademe yükselerek 12’inci sıraya çıkarken, Büyükyoncalıspor ise yedi puanda kaldı.

 

KAPAKLI SİTESPOR BİR PUANLA DÖNDÜ

 

Ligde orta sıralarda mücadele eden Kapaklı Sitespor ise hafta sonunda Malkara deplasmanında Sağlamtaşspor’a konuk oldu. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilk devresinde daha iyi bir oyun ortaya koyan Kapaklı Sitespor bulduğu golle ilk devreyi önde tamamladı. İkinci devre kontrollü oyun ortaya koyan Kapaklı Sitespor karşısında organize ataklarla etkili olmaya çalışan Sağlamtaşspor bulduğu golle beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Kapaklı Sitespor puanını yedi yaparken, Sağlamtaşspor ise puanını dört yaptı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10