İlk resmi başvuruyu Erkılınç yaptı

2019 yerel seçimleri öncesi AK Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan aday adaylığı için ilk başvuruyu Yılmaz Erkılınç yaptı. AK Parti İlçe Başkanlığında aday adaylığı için ba

Çerkezköy 9.11.2018 18:52:00 0
 İlk resmi başvuruyu Erkılınç yaptı

Önümüzdeki seçim sürecinde de AK Partili bir adayla ve özellikle de adaylığın bana verilmesi durumunda Çerkezköy’ün vizyonunu AK Parti misyonuyla değiştireceğime inanıyorum. Adaylık şahsıma verilir ise Çerkezköy halkına hizmet etmeyi şeref olarak addedeceğim. Bu görev bana layık görülmez ise kesinlikle ne bir başkan yardımcılığı ne de bir meclis üyeliği görevini kabul etmeyeceğimi de sizlerin huzurunda beyan ediyorum” diye konuştu.

 

Mart 2019 yerel seçimleri yaklaşırken partilerin aday adaylığı sürecinin başlamasıyla birlikte siyaset arenası da ısınmaya başladı.

 

“BÜTÜN ADAY ADAYLARININ YOLU AÇIK OLSUN”

 

Ailesi ve kendisine destek verenlerle dün saat 15.00’de AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığına gelen Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı Yılmaz Erkılınç, İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile bir süre görüştükten sonra basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamasına partililere kendisini tanıtarak başlayan Erkılınç”  Kıymetli hanımefendiler, değerli arkadaşlar bu anlamlı günde beni burada yalnız bırakmadığınız için hepinize hoş geldiniz diyor ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Birçoğunuz beni yakinen biliyor, yakinen tanıyor ama bilmeyenler için 5 cümleyle Yılmaz Erkılınç’ı size özetleyeyim. Ben 1964 yılında Niğde’de doğmuş bir kardeşinizim. Çerkezköy’den evlenerek hayatını Çerkezköy’de kurmuş, 30 yılı aşkın süredir esnaflık yapan bir kardeşinizim. Ülkemizde kötü gidişe dur diyen Sayın Cumhurbaşkanımız ve kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmuş olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi ile ülkemizdeki kötü gidişe dur dediği gibi, ben de ilçemizdeki kötü yönetime dur diyebilmek için Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday adayı oldum. Partimizden açık yüreklilikle aday adayı olan tüm arkadaşlarımın yolunun açık olmasını diliyorum” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY BU GELİŞİMDEN PAYINI ALAMAMIŞTIR”

 

Erkılınç“ Ancak bu parti bir şahsın, bir zümrenin, bir grubun değil, bu parti milletin uhdesinde kurulmuş, mazlumların duaları, mağdurların umutları ile bugünlere gelmiş bir partidir. Gönül isterdi ki bizler bu yola çıktığımızda hem il başkanlığımız hem ilçe başkanlığımız bizlerle zenginleşen bu demokrasi yarışını bir şölene çevirsin. Maalesef Çerkezköy’de AK Parti’den adaylığını açıklayan ilk isim ben olmama rağmen bugüne kadar ben buna şahit olmadım. Bizler Anadolu’dan bir şekilde iş ve aş umuduyla buraya gelirken, Çerkezköy’ün kerpiç evlerini, dar sokaklarını sayıları bir parmağın elini geçmeyen esnafının günlük yaşam mücadelesini yaşamış gelişen Türkiye ile değişen Çerkezköy’ün değişimine tanıklık ettik. Ülkemiz hızla değişip gelişirken maalesef ilçemiz bu değişim ve bu gelişimden payına düşeni alamamıştır. 4 buçuk yıldır CHP zihniyeti ile yönetilen Çerkezköy Belediyesi ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla bir şeyler yapmaya çalışmış, onu da tam manasıyla yapamamıştı” diye konuştu.

 

“AK PARTİ MİSYONUYLA DEĞİŞTİRECEĞİM”

 

Çerkezköy halkının mevcut belediye ve belediye başkanının neleri yapıp nelere yapmadığını gördüğü bilincinde olduğunu kaydeden Erkılınç“ Önümüzdeki seçim sürecinde de AK Partili bir adayla ve özellikle de adaylığın bana verilmesi durumunda Çerkezköy’ün vizyonunu AK Parti misyonuyla değiştireceğime inanıyorum. Adaylık şahsıma verilir ise Çerkezköy halkına hizmet etmeyi şeref olarak addedeceğim. Bu görev bana layık görülmez ise kesinlikle ne bir başkan yardımcılığı ne de bir meclis üyeliği görevini kabul etmeyeceğimi de sizlerin huzurunda beyan ediyorum. Nereden gelmiş olursa olsun, bu şehirde yaşayan herkesi inanç, dil, memleket ayrımı yapmadan kucaklayacağımın ve eşit hizmet götüreceğimin sözünü huzurunuzda veriyorum. Ben başkan yardımcısı ya da meclis üyesi olmak için aday adayı olmadım. Ben Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olabilmek için bugün burada yaklaşık 5 aydan bu yana yürüttüğüm adaylık çalışmamı resmi başvurumu yaparak resmileştirmiş bulunuyorum” açıklamasında bulundu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Bu sürecin her anında kendisini yalnız bırakmayan eşine, çocuklarına, mesai arkadaşlarına ve dostlarına teşekkür eden Erkılınç“ Adaylığımızın ülkemize, partimize ve ilçemize ve şahsıma hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben ticaretin için gelen bir kardeşiniz olarak Çerkezköy’ün başlıca sorunlarını bilen, eksiklerini gören, yarınlarına yönelik hayallerini kurabilen bir kardeşiniz olarak bu ulvi göreve talip oldum. Birileri elindeki makam gücüyle, birileri elindeki para gücüyle ilçemizde siyasete yön vermeye çalışırken ben hakkın ve halkın gücüne inanarak bu yola çıktım. Bu yolda beni yalnız bırakmadığınız için, bu güzel günde benimle olduğunuz için hepinize ayrı ayrı saygılar sunuyorum ”dedi.

 

“HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR”

 

Erkılınç“  Kanlı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmayan milletimizin, önümüzdeki yerel seçimlerde de cumhurbaşkanımızın yol arkadaşlarını yalnız bırakmayacağına inancım tamdır. Adaylığımın şahsıma ve Çerkezköy’e hayırlı olması temennisiyle hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ düsturuyla çıktığımız bu hizmet yolunda Allah bizler utandırmasın, Allah yar ve yardımcımız olsun diyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİNİ DEVRALACAĞIZ”

 

Belediye Başkan aday adaylığı sürecinin başladığını ve Çerkezköy’de AK Parti’den ilk müracaatını yapan aday adayının Yılmaz Erkılınç olduğunu kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “ Bugün ki açıklamayla birlikte bu sürecin başladığını gördük. Allah yar ve yardımcımız olsun. Kim olursa olsun biz AK Partili kadrolarla 2019 yılında Çerkezköy Belediyesini inşallah devralacağız. AK Partili kadroların halkımıza hizmet edeceğine inanıyoruz. Yılmaz Erkılınç’a çıktığı yolda başarılar diliyorum. Ailesine de desteklerinden ötürü tebrik ediyorum. Bu işler aile özverisi ile oluyor. Bizler tüm aday adaylarımızın hepsini aynı şekilde teşkilat olarak bu süreçte beraber olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kendisine ve teşkilata hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

EVRAKLARINI ÖĞE’YE TESLİM ETTİ

 

Konuşmaların ardından AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı Yılmaz Erkılınç aday adaylık başvuru evraklarını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye teslim etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10