AK Parti'nin ilk kadın aday adayı Yeşil oldu

Çerkezköy'de 2002-2015 yılları arasında AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ve 2009-2014 döneminde AK Partiden meclis üyeliği yapan Nuran Yeşil dün Çerkezköy Belediye

Çerkezköy 12.11.2018 16:01:00 0
AK Parti

AK Parti’de Çerkezköy Belediye Başkan adaylığı için dün müracaatını yapan Nuran Yeşil partinin ilk kadın aday adayı oldu.

 

ADAY ADAYLIK EVRAKLARINI TESLİM ETTİ

 

Ailesi ve kendisine destek verenlerle dün saat 14.00’de AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığına gelen Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı Nuran Yeşil evraklarını İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye teslim etti. Nuran Yeşil’in aday adaylığının hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “ Derdimiz, gayemiz birlik ve beraberlik içerisinde AK Parti bayrağını Çerkezköy belediyesine dikmek, Çerkezköylü vatandaşlarımızın hak ettiği hizmeti almasıdır. Uzun yıllar teşkilatımızda görev yapmış, Kadın Kolları Başkanlığı, Meclis üyeliği yaparak partimize büyük katkısı olmuş Nuran Yeşil’e teşekkür ediyorum. İnşallah çıktığı yolda başarılı olur. Kendisi yıllardır teşkilatçılığı bilen arkadaşımızdır” diye konuştu.

 

“BİRLİKTE YÖNETEBİLECEĞİMİZE İNANDIĞIM İÇİN ADAY ADAYI OLDUM”

 

Partide kısa bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı Nuran Yeşil “ Bu yolda yıllarca emek verdim. 2002 yılından bu yana çocuğum ile büyüttüğüm partimde halktan bir kaşlığı olduğunu düşündüğüm için, bu yolda kadınların da bir hakkı olduğu için, teşkilata yıllardır emek vermiş birisi olarak Çerkezköy’ü sizlerle birlikte yönetebileceğime inandığım için aday adaylık başvurumu yaptım. İnşallah Çerkezköy ve halkımız için hayırlısı olur. Karar yüce Allah’ındır. Allah nasip ederse olur. Bütün aday adayı arkadaşlarımı çok seviyorum ve hepsine de başarılar diliyorum” dedi.

 

“DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”

 

Nuran Yeşil daha sonra ise kendisine destek amaçlı parti binası girişinde bekleyen kalabalığa hitaben konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına kendisine destekte bulunan kalabalığı selamlayarak başlayan AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı Nuran Yeşil “ Anadolu’nun ve Trakya’nın farklı köşelerinden gelen değerli Çerkezköylü hemşerilerim,sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.Hepiniz beni yakinen tanıyorsunuz ama Çerkezköy’ümüz hızlı göç alıp her gün hızla büyüyen bir ilçe olduğundan kendimi ve partim ile olan hizmet bağımı kısaca anlatmak isterim.2019 yerel seçimlerinde, inşallah sizlerin ve bizlerin gayreti ile yeni bir başarıya daha imza atacağız. Nuran Yeşil olarak halka hizmeti kendime görev edinip bu mücadelenin, bu davanın içerisinde her ne olursa olsun oldum ve olmaya da devam edeceğim” diye konuştu.

 

“ÖZLEM DUYDUĞU BELEDİYECİLİKLE TAÇLANDIRACAĞIZ”

 

Yeşil “ Yönetim kurulu üyeliği, kadın kolları başkanlığı ve meclis üyeliği yapmış bir kardeşiniz olarak hiçbir zaman ben dememiş, her daim biz demeyi erdemlik olarak gördüm.

Siz kıymetli kardeşlerim ve bugün bu anlamlı günde beni yalnız bırakmayan arkadaşlarım, iyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Bir kez daha hoş geldiniz şeref verdiniz. Şairin dediği gibi bu davanın hor ve öksüz olduğu yıllarda bu aziz milletin bu davayı nasıl omuzladığını, tarih de bizler de hepimiz çok iyi biliyoruz.İşte bu bilinç ile 2019 yerel seçimlerinde Çerkezköy Belediyesi’ni yeniden hizmetle buluşturacak, Çerkezköy halkının özlem duyduğu belediyecilikle de taçlandıracağız. Bugün buradahalka hizmetin Hakk’a hizmet olduğu bilinciyle, Çerkezköy Belediyesi’ni yönetecek bilgi, beceri, tecrübe ile hazır olduğumuzu siz kıymetli kardeşlerime ve bu vesileyle Çerkezköy kamuoyuna duyurmanın gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

 

“7 GÜN 24 SAAT HİZMET ÜRETECEĞİZ”

 

Hedefinin belediye başkan aday adayı olarak yarışacağı kısa süreli yarışta kırmadan, dökmeden arkadaşlarıyla el ele, gönül gönül’e aday olarak çıkmak olduğunu kaydeden Yeşil “

Ben Nuran Yeşil olarak hizmet verdiğim sürece hep sizin dilinizle konuştum, eğer nasip olur da Belediye Başkanı adayı olursam ve Belediye Başkanı seçilirsem yine sizin dilinizle konuşmaya devam edeceğim. Ülkemizin 81 ilinden, daha iyi yaşanabilir bir hayat umuduyla Çerkezköy’e gelen bütün herkesin derdiyle dertlenebilen, sevincini paylaşabilen, yapıcı, büyütücü ve çoğulcu bir yönetim anlayışıyla Çerkezköy’ü yaşanabilir örnek bir ilçe yapmak için 7 gün 24 saat hizmet üreteceğiz” dedi.

 

“BU YÜKÜ TAŞIYACAĞIMA DA İNANIYORUM”

 

30 yıldır Çerkezköy’de yaşadığını kaydeden Yeşil “ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan yardımcılığı görevimi devam ettiriyorum. 4 evladım var. Bir torun sahibiyim. Siyasette ve bürokraside edindiğim tecrübeyi esnaflık tecrübemle harmanlayıp, Çerkezköy halkına belediye başkan adayı olarak hizmet edecek olmanın bana yüklediği yükü biliyor, bu yükü taşıyacağıma da inanıyorum. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunun bilinciyle Çerkezköy için projeler, sizler için kalıcı hizmetler üreteceğiz. Partimizin bugünlere gelmesinde emeği, alın teri olan herkese,  çaycısından başkanına, başkanından üyesine, üyesinden mahalle sorumlusuna kadar herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Hayatını kaybedenlere cenabı haktan rahmet diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

“AK PARTİDE HİZMET ETMEK ERDEMLİKTİR”

 

Yeşil “ Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biz kadınlara vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkını bugün burada kullanıyor olmanın bilinciyle ölümünün 80’inci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Partimizin kurucu lideri, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “İnsanı yücelt ki Devlet Yücelsin” felsefesiyle Çerkezköy’de AK kadrolarla Çerkezköy Belediyesi’ni alacak güce, bilgiye ve beceriye sahip olduğumuzun bilincindeyiz. Benim gibi aday adaylığı müracaatında bulunan tüm arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Millete hizmet etmek insanlıktır, millete ak Partide hizmet etmek ise erdemliktir. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmamı noktalarken, çıktığım bu yolda beni yalnız bırakmayan aileme, arkadaşlarıma, partili partisiz tüm dostlarıma, Çerkezköy’ün olmazsa olmazı basın mensuplarına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Gayret bizden, Destek sizden ve Başarı Yüce Allah’tandır diyerek hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle ayrı ayrı selamlıyorum” dedi. Partililer ve Yeşil’e destek olmak için gelenler kendisini tebrik ederek, çıktığı bu yolda başarılar dilediler.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10