O önergeye cevap geldi

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan'ın 25 Eylül 2018'de Büyükyoncalı Mahallesi'nde bulunan giriş/çıkışlarındaki kavşaklardaki kazaların önlemesi hakkında verdiği öner

Tekirdağ 13.11.2018 17:29:00 0
O önergeye cevap geldi

Bir süre önce Meclis Başkanlığı’na Büyükyoncalı Mahallesi’nde bulunan giriş/çıkışlarındaki kavşaklardaki kazaların önlemesi hakkında sunduğu önergeye, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının verdiği cevabı kamuoyu ile paylaşan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, kavşak maliyetinin 1 milyon 883 bin TL (2017 yılı fiyatı) olduğunu belirterek, trafik ışıklarının yapılması konusunda değerlendirileceğini, fakat oluşan kazalarda sürücülerin ve yayaların suçlandığını kaydetti.

 

KAVŞAKLARIN GÖRÜLME MESAFESİ ÇOK YAKIN

 

Kot farklarından dolayı kavşakların görülme mesafesi çok yakın olduğunu kaydeden Kaplan ‘’Özellikle önergemde kazaları önlemek amacıyla kavşak ceplerine cevap verilmeyip, trafik lambalarının yapılması konusunda soruma değerlendirilecektir deyip geçilmiştir. Fakat önergemizi vermemize sebep olan maddi ve ölümlü trafik kazaları yaşanmış. Önergemizi verdikten sonra 2 defa daha maddi hasarlı trafik kazası yaşanmıştır’’ ifadelerini kullandı.

 

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

 

Konunun takipçisi olacağını ifade eden Kaplan; ‘’Sinyalizasyon ve kavşak cepleri yapılması için Meclisimizin vekilliğime verdiği haklar/yetkiler doğrultusunda sonuna kadar çözüm odaklı faaliyette  bulunacağımı bilinmesini isterim’’ dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10