İlk ateş yakıldı

Kapaklı Belediyesi tarafından kısa bir süre önce restorasyon edilerek aktif halle getirilen ve  Fatih Mahallesi'nde bulunan geleneksel tandırda ilk ateş yakıldı.

Kapaklı 15.11.2018 13:25:00 0
İlk ateş yakıldı

Kapaklı Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde kültürel bir proje ile Fatih Mahallesi’nde bulunan geleneksel tandırda restorasyon çalışmaları başlatıldı. Daha öncesinde atıl durumda olup kullanılamayan tandırdaki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından tandır aktif hale getirildi.

 

RESTORASYON ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEĞİZ

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; ‘’Kapaklı’nın tarihi dokusuna, örf ve adetlerine uygun yapıları bu şekilde çalışmalar yaparak koruyacağız. 93 harbinden sonra buraya gelmiş atalarımız, ekmeklerini bu tandırda yapar sularını ise bugün Eski Belediye Meydanı olarak geçen kuyumuzdan içerlerdi. Biz bugün bu kaynakları ne kadar kullanmasak da, tarihimizi yaşatmak adına bu eserleri korumalıyız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur’. Bu nedenle şehir genelinde yürüttüğümüz restorasyon çalışmalarına devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

 

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10