Vali Yıldırım gazetecilerle kahvaltıda buluştu

Son yayınlanan kararname ile Tekirdağ'a atanan Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ'da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Programda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali

Tekirdağ 16.11.2018 15:55:00 0
Vali Yıldırım gazetecilerle kahvaltıda buluştu

Bugün saat 09.30’da Tekirdağ Polisevi’nde gerçekleştirilen kahvaltıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tarım İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak , İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve basın mensupları katıldı.

 

“TEKİRDAĞ’I GÜZELLİKLERİ İLE AYRI GÖRMEK LAZIM”

 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Yıldırım daha önce görev yaptığı Muş ile Tekirdağ’ı karşılaştırması yönünde yöneltilen soruyu cevapladı. Yıldırım “Ben şehirleri karşılaştırmasını sevmiyorum. Her şey kendi içerisinde, kendi dinamikleriyle güzeldir. Onun için Muş’umuz ayrı güzel, daha önce görev yapmış olduğum Afyon ayrı güzel. İstanbul’a gitsek orası başka güzel, Diyarbakır’a gitsek çok daha güzel. Bunları birbiriyle karşılaştırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Muş’un çok büyük ovaları vardı, burada da çok büyük bir sanayi var. İkisinin de potansiyeli aslına bakarsanız farklı sektörler. Bir tarafta tarım ve hayvancılığın bol olduğu bir yer, bir tarafta sanayinin bol olduğu yer. Her ikisi de bu vatana millete hizmet etmeye, yeni istihdam imkanları oluşturmaya çalışıyor. Onun için ikisinin de dinamikleri farklı. Ayrı ayrı görmek lazım. Muş’un güzelliklerini ayrı görmek lazım, Tekirdağ’ın güzelliklerini ayrı görmek lazım” dedi.

 

“FETÖ İLE MÜCADELİMİZ SÜRÜYOR”

 

Fetö ile mücadeleye aynı kararlıkla devam edeceklerinin altını çizen Vali Yıldırım “ Arkadaşlar fetö’nün 15 Temmuz’dan sonra gördüğümüz yüzü şudur ki, bütün illerimizde hatta bütün sektörlerde üretim yapan para ile uğraşan bütün sektörlerde ciddi bir yayılmaya gayret etmişler. Bununla ilgili olarak da görev yapmış olduğumuz illerdeki mücadelemiz nasılsa burada da aynısını devam ettireceğiz. Zaten bunlar ile ilgili olarak, hem Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarmamız hem de başsavcılığımız gereken bütün incelemeleri yapmışlar, yapmaya da devam ediyorlar. Kripto dediğimiz insanların da mutlaka bulunup ortaya çıkartılması için bütün gayretlerini sarf ediyorlar. Bunun delillendirilmesi de önemlidir. Arkadaşlarımız da bununla ilgili gayret ediyorlar. Biz de elele vererek hem tecrübelerimizden hem de bildiklerimizden faydalanmak sureti ile fetö ile de mücadele ediyoruz. Bu konuda kimsenin en ufak bir tereddüttü olmasın. Bütün mesele vatana millete hizmettir, bunun bekası aleyhine gayret eden kişilerin hepsiyle de mücadelemiz sürecek” dedi.

 

“HEDEFİMİZ TAM GÜN EĞİTİME GEÇMEKTİR”

 

İl merkezine getirilen kamu yatırımları ile ilgili de konuşan Yıldırım “ Tekirdağ kamu yatırımlarından hak ettiği yatırımı almış. Daha mı fazla olmalı? Evet daha da fazlası olabilir. Fakat bunlar bakanlıklarımızın bütçeleri, genel bütçemiz ve kaynaklar alakalı konular. Önceden sadece asfalt istenirken şimdi hepimiz standartları yükselttik. İstiyoruz ki bölünmüş yol olsun, her taraf yamasız asfalt olsun. Tabi ki bunlar da olacak. Ama biraz sabırlı olmak, biraz da belki bunları sıraya bağlamak gerekecek. Yatırımlar devam edecek.  Eğitim alanında yapılmakta olan ve yapılması için projelendirilmiş okullarımız var. Milli Eğitim Bakanlığımızın bir politikası var. Bütün okullar tekli eğitime geçecekler. Sınıf mevcudu da 30’un altında olacak. Bu standardı yakalayabilmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Pekçok yerde bunu yakaladık. Ama bazı okullarımız kalabalık. Çünkü o okulların bulunduğu yerde yeni arsa üretememişiz, yeni okul yapamamışız. Veya o okulun başarısının çok olduğu düşüncesiyle veliler çocuklarını illa o okula vermek istiyorlar. Hedefimiz 30 öğrencinin altında olan sınıflar oluşturmak ve sabahçı-öğlenci eğitim şekline son verip tam gün eğitime geçebilmek” açıklamasında bulundu.

“BİRBİRİMİZLE BARIŞIK YAŞAMAK ZORUNDAYIZ“

 

Çevre konusunda da çok hassas olduklarını kaydeden Yıldırım “ Tekirdağ’da ilk geldiğim günden bu yana, daha öncesinde de biliyorduk ama çevre bir kere çok önemli. Biz bu kadar sanayileşirken çevre ile barışık bir sanayi kurabilirdik. Bunu şimdi yapmaya çalışıyoruz ve bunuda hep birlikte başaracağız. Bununla ilgili olarak, Çevre Bakanlığımız, Tarım Orman Bakanlığımız çok ciddi projeler üretiyor ve bu projeleri de uygulamaya koymuşlar. Projelerin sonucunu aldıktan sonrada bunların çevreye olumlu katkısını da hep birlikte takip edebileceğiz. Önemli olan budur. Gerek toprağımızın, gerek suyumuzun, gerekse havamızın çok daha hassas bir şekilde korumamız lazım. İstihdam önemli, üretim önemli, ekonomiye katkı çok önemli, dünya da ekonomik alanda pazarlarda mücadele etmek çok önemli ama bununla birlikte yaşadığımız çevrede ki bizler, sizler, burada yaşayan insanlarda çok önemli. O yüzden birbirimizle barışık yaşamak zorundayız” diye konuştu.

 

“BEŞ BÜYÜK ORTA ARITMA TESİSİ YAPIYORUZ”

 

Programda konuşan Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ise “İlimizde bu çevre kirliliğinin önlenmesi için sanayileşmeden dolayı kaynaklanan kirliliğin önüne geçmek için Tarım ve Orman Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sanayi Bakanlığının içerisinde olduğu bir konsorsiyumla burada Türkiye’nin en büyük çevre yatırımı gerçekleştiriliyor. Bu çevre yatırımında sona gelindi. Yüzde 80’i bitmiş durumda. Bölgemizde 5 tane büyük ortak arıtma tesisi yapıyoruz. Bu tesislerde su arıtıldıktan sonra 80 kilometrelik bir kolektör hattı ile birlikte Marmara Denizi’ne ulaştırıp,  artırılmış su oraya verilecek ve Ergene Havzası’ndaki, Ergene Nehri’ndeki  kirlilik baskısı nehrin üzerinden çekilmiş olacak. Proje 2019 yılında bitirilecek. Herkes bunun olumlu etkilerini görmeye başlayacak” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10