O ödülün sahibi Süleymanpaşa Belediyesi oldu

Süleymanpaşa Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Kültürel Mirası Koruma ve Özendirme Yarışması'nda Kumbağ Sanat Galerisi projesi ve Ertuğrul Mahallesi'nde gerçekleştirilen

Süleymanpaşa 18.11.2018 16:25:00 0
O ödülün sahibi Süleymanpaşa Belediyesi oldu

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Antalya’da yapılan YAPEX Fuarı’nda düzenlenen ödül törenine katılarak ödülü teslim aldı. Eşkinat’a Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır da eşlik etti.

 

ÖDÜLÜMÜ SÜLEYMANPAŞA HALKI ADINA TESLİM ALDIM

 

Süleymanpaşa’nın, Traklar’dan günümüze kesintisiz bir yerleşim yeri olarak tarihi mirasa sahip olduğunu kaydeden Eşkinat; ‘’ Biz belediye olarak bu mirasa hakkıyla sahip çıkmak ve onu en sağlıklı şekilde geleceğe taşımak için projeler geliştiriyoruz. Bu projelerimiz arasında tarihi Tekirdağ evlerinin rölöve, restitüsyon ve restorasyonlarının yapılarak şehrimize müze, sanat galerisi ya da hizmet binası olarak kazandırılması da var. Nitekim Kumbağ Mahallesi’nde bulunan ve kaderine terk edilmiş durumdaki tarihi şaraphaneyi şehrimize bir sanat galerisi olarak kazandırdık. Aynı şekilde, Ertuğrul Mahallesi’nde yer alan Müzik Teknolojileri Müzesi, Ressam İbrahim Balaban Müzesi ve Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi de yine tarihi binalarımız restore edilerek hizmete sunuldu. Bu çalışmalarımız da Tarihi Kentler Birliği tarafından Uygulama dalında ödüle layık görüldü. Projelerimizin konunun uzmanları tarafından takdir edilerek ödüle layık görülmesi bizi son derece gururlandırdı. Ödülümü Süleymanpaşa halkı adına teslim aldım’’ dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10