Temel afet bilinci konferansı düzenlendi

Ergene Kaymakamlığı'nın koordinasyonunda Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde temel afet bilinci konferansı verildi.

Ergene 19.11.2018 15:46:00 0
Temel afet bilinci konferansı düzenlendi

Tahliye tatbikatının da düzenlendiği konferansa Ergene Kaymakamı Sayın Fatih KIZILTOPRAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü, AFAD Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Muhtarlar ve Sivil Toplum kuruluşlarından birçok temsilci katıldı.

 

ÖZEL KURULUŞLARIN AFET RİSKLERİNE KARŞI ÖNLEM ALMALARI GEREKTİĞİNİ VURGULADI

 

Konferansta açılış konuşmasını yapan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak; “Afet risk azaltma faaliyetlerinin önemine değinerek tüm kamu kurumları ve özel kuruluşların afet risklerine karşı önlem almaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca eğitim ve tatbikatların afet risk azaltmanın en önemli unsurları olduğunu belirtti ve son olarak özel sektörde yapılan iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarından bahsetti.

 

TATBİKAT YAPILDI

 

Konferansın ardından verilen ikaz ile deprem tahliye tatbikatı başladı. Tüm katılımcılar ve öğrenciler acil çıkışları kullanarak binayı tahliye ettiler. Acil Durum Toplanma alanında öğretmenler tarafından gerekli yoklama yapılarak, binada mahsur kalan öğrenciler tespit edildi. Mahsur kalan 3 öğrenci okul idaresi tarafından 122 - AFAD arama ve kurtarma ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri binada mahsur kalan  öğrencileri uygun yöntemlerle tahliye ederek, 112 sağlık ekiplerine teslim etmesi ile tatbikat son buldu.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10