"İkili ticaret 10 yılda arttı"

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkan Yardımcısı Umut Güngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Hüseyin Ersoy ve Haluk Ba

Çorlu 21.11.2018 16:37:00 0

Bulgaristan ile ilişkileri her alanda geliştirmeyi istediklerini ifade eden Bakan vurgulayan Pekcan, iki ülke arasında dengeli bir ticaret hacmi bulunduğunu, geçen yıl 2,8 milyar dolar ihracat, 2,8 milyar dolarlık ithalat yapıldığını aktardı.  Pekcan, "Yatırımları da karşılıklı olarak destekliyoruz. Bulgaristan'da yaklaşık 2 milyar dolarlık bir Türk yatırımı bulunmaktadır. Bulgaristan'da daha fazla Türk yatırımcıyı görmekten memnun olacağız. Bulgar firmalarımızı da Türkiye'de yatırımcı olmaya davet ediyoruz” dedi.

 

TÜRKİYE OLARAK BİRAZ AÇIK VERİYORUZ

 

DEİK Başkanı Nail Olpak, forumda, Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov ile bu yıl 3 kez görüştüklerini, ikili ilişkilerinin olumlu geliştiğini, Bulgaristan'ın Türkiye sermayesi açısından Avrupa'ya açılan bir sınır kapısı olduğunu dile getirerek, “İkili ticaret 10 yılda güzel bir şekilde arttı. Bu konuda biz Türkiye olarak biraz açık veriyoruz." dedi. Opak, ‘’Hem açığın dengelenmesi hem de ticaretin artmasını istiyoruz. Bu dengelenme ve artış küçük ölçekle olmuyor. Bizim büyük ölçeğe de ihtiyacımız var. Temennimiz, bu toplantılar sonrasında büyük ölçekli yatırımlar ve ticaret kararların da alınmış olması” dedi.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10