150 fidanı toprakla buluşturdular

LYS'de en başarılı ikinci okul olan İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Veliköy Organize Sanayi Bölgesi ile bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği etkinlikte Veliköy OSB baraj

Çerkezköy 21.11.2018 17:12:00 0
150 fidanı toprakla buluşturdular

Dün saat Bugün 12.00’de gerçekleştirilen programda Veliköy Organize Sanayi Bölgesi ile İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi işbirliğinde fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

BU YIL İKİNCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener, "Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri olarak geçen yıl başlatmış olduğumuz fidan projemizin bu yıl ikincisini devam ettirmekteyiz. Sadık yarimiz toprak ilkesinden hareketle genç fidanlarımızı ellerindeki genç fidanları topraklar buluşturma projemizi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma projelerimizle büyüterek Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin adını toprağa kazımak anlamında büyük bir gelişim içindeyiz. ‘Geleceğimiz Ormanımız’ ilkesinden hareketle elimizdeki fidanlarımızı geleceğimize ekmiş bulunmaktayız" dedi.

“YEŞİL BİR ÇERKEZKÖY İSTİYORUZ”

Fidan dikim etkinliğinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban“ Güzel bir Çerkezköy havasında bugün fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bugün misafirlerimizde var. Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri geçen yıl ilkini başlatmış olduğu Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Endüstri Meslek Lisesi inşaatının yanında tahsis edilen fidan dikip alanında tekrar görüştük. Bugün 150 civarında fidan dikeceğiz. Geçen yıl diktiklerimizin tuttuğunu gördük memnun olduk. Cumhurbaşkanımızın başlattığı fidanlar fidanlarla buluşuyor projesi dahilinde bugün bu bölgede tekrar fidan dikeceğiz. Geçtiğimiz ayda yine bir sivil toplum örgütünün önderliğinde fidan dikmiştik. Ayrıca 15 Temmuz şehitler fidanlığımız var. Bizler yeşil bir Çerkezköy istiyoruz. Çerkezköy biliyorsunuz sanayi bölgesi olmasına rağmen istenildiği kadar memnuniyet duyacağımız kadar yeşil bir ilçedir. Bunu her fidan dikmemizle bunları da çoğaltarak yemyeşil bir Çerkezköy'e kavuşmak en büyük dileğimiz. Bu fidan dikiminin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ

Veliköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, Veliköy OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili AretMarancıoğlu, Veliköy OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İstanbul’dan gelen Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte Veliköy OSB barajının çevresinde 150 fidanı toprakla buluşturdu.Fidan dikiminin ardından Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden gelen yaklaşık 100 öğrenciye Veliköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından sertifikaları verildi. Öğrenciler yemeğin ardından ise geldikleri otobüslerle öğretmenleriyle birlikte İstanbul’da döndüler.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10