"Belediyecilik vatandaşla buluşmaktır"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dernek ziyaretleri kapsamında Kızılpınar Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Akay, "Belediyecilik yalnızca yol, kaldırım yapma

Çerkezköy 22.11.2018 17:02:00 0

Kızılpınar Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Serdar Şengül ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Akay, 4.5 yıllık görev süresince Kızılpınar’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

 

ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

 

Kızılpınar’da altyapı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Akay; ‘’ Yerleşim yeri içerisinde bulunan 240 sokak ve 17 caddenin de üstyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. 205 sokak ve 17 caddede çalışmalar tamamlandı. Kalan 35 sokak da en kısa zamanda tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

 

ALT YAPI SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK

 

Kızılpınar Mahallesi’nde yıllarca görmezden gelinen altyapı sorununu ortadan kaldırdıklarını kaydeden Akay; “80 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşedik. Akabinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yol ve kaldırım yapım çalışmalarına başladık. Bugüne kadar 17 cadde ve 205 sokağın üstyapısı tamamlandı. Meskûn mahalde kalan 35 sokağın üstyapısı da en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

 

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINDA YÜZDE 85’LER SEVİYESİNE GELDİK

 

İçme suyu yatırımı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yatırımları nedeni ile 2012 yılından beri Kızılpınar Mahallesi’nin yaşadığı sıkıntıları bildiklerini kaydeden Akay, “Ama artık o sıkıntılı günler geride kaldı. Üstyapı çalışmalarında yüzde 85’ler seviyesine geldik. Yakın bir zamanda yerleşim yeri içerisindeki tüm sokaklarda üstyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra, önümüzdeki dönem Kızılpınar Mahallemizde park, yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar vatandaşlarımız Kızılpınar’da ne zaman çamur ve tozun kalkacağını soruyordu, şimdi çok şükür bu ortadan kalktı, ne zaman Çerkezköy’ün diğer mahallelerindeki gibi park ve yeşil alanların yapılacağını soruyorlar ” dedi.

 

YAKLAŞIK 10 BİN METREKARELİK ALANI OKUL YAPILMAK ÜZERE TAHSİS ETTİK

 

Akay, Kızılpınar’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ’11 İlçeye 11 Okul’ projesi kapsamında 21 derslikli bir okul yaptığını  kaydederek, “İçerisinde Mahalle Evi, El Ele Butik Mağazası, Bilgisayar Sınıfı, Kütüphane olan Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşlarımızın kullanımına kazandırdık. Kızılpınar eski Belediye Binası’nı okul öncesi eğitim için Milli Eğitime tahsis ettik. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı okul yapılmak üzere tahsis ettik” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10