TIR Parkı sinek avlıyor Sokaklar TIR kaynıyor

Gümrük işlemleri için Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü'ne gelen TIR'lar, TIR park alanı bulunmaması nedeniyle Çerkezköy-Çorlu yolunun her iki şeridine park ediyor. TIR'ların yol

Çerkezköy 23.11.2018 18:11:00 0
TIR Parkı sinek avlıyor Sokaklar TIR kaynıyor

Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Hemzemin Küme Evleri'nde Nakliyat Kamyon ve TIR Garaj İşletmesi bulunan Mehmet Kar, 2003 yılından bu yana burada otopark işleri yaptıklarını belirterek “Yerimiz izinli ve ruhsatlıdır. 100 TIR kapasiteli yerimiz var. Ama biz burada yarım kapasiteli çalışıyoruz. Hatta son zamanlarda yarının da altına düştü” dedi.

 

“İSTENİRSE KANTAR DA KOYABİLİRİZ”

 

Bütün sosyal tesislerinin olduğunu söyleyen Kar, “Banyosu, kafesi lokantası, tuvaletleri, meclisi, güvenlik sistemimiz var. Aracın tamiratı her şeyi yapılabiliyor. Hem bekçimiz, hem tel örgümüz, hem kamera sistemiyle desteklenmektedir. Yerimiz oldukça müsait. İstenirse biz buraya kantar da koyabiliriz. Gümrük de buraya bize bir eleman verirse,  hiç yol tıkanmadan sorun çözülür. Çevrede vatandaşları rahatsız edecek bir ortamımız yok” dedi.

 

"AYNI UYGULAMALARI BİZDE YAPAMIYORLAR"

 

İşlerinin azaldığını ve böyle giderse eleman çıkarmak zorunda kalacaklarını söyleyen Mehmet Kar “Ama yollarımız da TIR dolu. Geçecek yer bulamıyoruz. Biz bunu geçmiş yıllarda yetkililerimize de ilettik. Ulaştırdık ama şuana kadar devletin, milletin kazanması yönünde bir çözüm elde edemedik” dedi. Yabancı ülkelerdeki uygulamaların Türkiye'de de uygulanması gerektiğini dile getiren Kar, “Yabancı ülkelerde bizim TIR’larımıza çok ağır cezalar yazılıyor. Ve TIR’ın kendisine, plakaya yazılıyor. Şoför getirip parasını bankaya yatırıyor. Cezasını yatırıyor ondan sonra gelip arabasını alıyor.  Bu olay iki yada üç sefer tekrarlandığında ülkeye giriş yasağı konuyor. Aynı uygulamaları bizde yapamıyorlar. Bizdeki sistem arabanın plakasına yazılıp ülkesine göndermesi şeklinde. Ülkeler de bu kadar ufak tefek cezalara aldırış etmiyor. Dolayısıyla devlet de kaybediyor, biz de kaybediyoruz” dedi.

 

"RUHSATSIZ ÇALIŞIYORLAR"

 

Mehmet Kar “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bize gönderdiği ücretlerin altında çalışıyoruz. Diğer ruhsatsız firmalar 5 liraya 10 liraya araç park ettiriyorlar. Bizim çalışma ortamımızı bozuyor. Maalesef şikayet etsek de bir netice alamadık. Şuanda ruhsatsız olarak otopark işletenler var. Çerkezköy'de yediemin parkı açık otopark olarak çalıştırılabiliyor. Bu devletin kanunlarına aykırı. Açık TIR parkı, giren çıkan belli değil. Bunları biz yetkililere zaman zaman iletiyoruz. Yollar dolu. Geçişler, dönemeçler köşe başlarına park ediliyor. Birçok kaza meydana geliyor. Çözümü var. Bizim yaptığımızın işin yarısı da kamusal bir iş. Biz yapmasak bunu belediye yapacak. Biz yapmasak kaymakamlık el atacak bir şekilde. Biz özel sektör olarak bu işi yapmışız. Biz müşteri bekliyoruz. Hiç kimseden destek görmedik. Çok aşırı denetleme var ama hep ruhsatlılara var. Ruhsatlı kayıtlı olduğumuz için hep bize denetleme yapılıyor. Ruhsatsızlara denetleme yapılmıyor. Biz iki senedir park ücretine zam yapamıyoruz. Büyükşehir'in verdiği park ücreti neyse onu uyguluyoruz. Hatta aşağı çekmeye çalışıyoruz ki müşterimizi kaybetmeyelim. Ücretlerimiz UKOME'ye bağlı. Ruhsatlı tek otopark burası. Kapatmamak, eleman çıkarmamak için fiyatlarımızı aşağıya çekiyoruz. Ama buna rağmen hala garaj boş, hala yollar dolu” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10