Öğretmene verilen değer, her şeye değer

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Sabah 10.30'da cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasÄ

Çerkezköy 25.11.2018 10:36:00 0
Öğretmene verilen değer, her şeye değer

İlk tören cumhuriyet meydanında dün saat 10.30’da Atatürk anıtı önünde çelenk sunma ile başladı. Burada gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Jandarma Komutanı Volkan Torun, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

PROGRAM HALK EĞİTİMDE DEVAM ETTİ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet meydanındaki çelenk sunumunun ardından program Halk Eğitimi Merkezinde devam etti.  İlçe Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda devam eden 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliği burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve ardından günün anlam ve önemimi belirten konuşmayı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş yaptı.

 

ÖĞRETMENE VERİLEN DEĞER, HER ŞEYE DEĞER

 

Gümüş “ Her birimiz için gözümüzün nuru, gönül bahçemizin gonca gülleri çocuklarımızı ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi; sevgi ve emekle işleyerek yarınlara hazırlayan, onların milli ve manevi değerlerinin gelişmesinde ve korunmasında aktif rol oynayan, çocuklarımızın kalbine baharlar getiren, ufku görebilmelerine liderlik eden ve onlara eğitim ışığıyla yol açıp yön gösteren, yaptığı çalışmalarla meslek ve ülke şuuru ile değerlerimize değer katan, değerleri yaşatan, iz bırakan, bilgi ve hikmet sahibi asalet unvanlı mimarlar olarak yeni Türkiye’nin geleceğinin inşasında örnek ve öncü olan meslektaşlarım... 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü yürekten kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sizleri sadece 24 Kasımlarda değil, yetiştirdiğiniz bahçenin binlerce çiçeğinden birileri olarak hayatın her alanında, topluma kattığınız değerlerle her zaman anıyoruz, unutmayalım ki öğretmene verilen değer, her şeye değer” dedi.

 

ÖĞRETMENLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

 

‘Güzel ülkemizin her karış toprağında izleri olan, her dinden, her dilden, bir milletten insan ile yoğrulan kültürümüzün gizli fedakar mimarları’ diyerek meslektaşlarına seslenen Gümüş “ Biliyorum yükünüz de ağır. Bir harf yükü bir dağ yükü gibidir. Harfte sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte bu harfte gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa yine medeniyet ve medeniyet yolculuğu bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden, sırtınızdaki yük sandığınızdan daha ağırdır. Hayatı anlatmaya çalıştığımız bir yolculuktur. Öğrencilerimize iyiliğin sonsuz ve güzel, kötülüğün çirkin ve geçici olduğunu öğreten, kışlar ardındaki baharlardan yaşama sevinci duymayı, bir Neşet Ertaş türküsüne efkarlanmayı, bir Nasrettin Hoca fıkrasına gülümsemeyi, bir hüzzam şarkıyla geçip giden gençliğine hüzünlenmeyi, Mozart’ın Türk marşıyla her daim genç kalmayı, Nuri İyem tablosunda Anadolu’yu dolaşmayı, bir Picasso resminde bütün renklerle kucaklaşmayı, vatan söz konusu ise Çanakkale’de Seyit Onbaşı olmayı ve can vermeyi öğreten. Köklerimizde yurdumuzun toprağına sarılmayı, dallarımızla dünyayı kucaklamayı, çocuklarımızın damarlarında bir şifa olarak dolaşacak, bir gram aşı için laboratuvarda sabahlamayı, ilmin alimin önünde kul olayım kalem tutan ellere diyerek eğilen ozanların gönlünü öğreten, koşullar ne olursa olsun bir Ömer terazisince adil olmayı, bir Ali gönlü ile bize bir harf öğretenlere kırk yıl şükran duymayı, Baş öğretmen şuuruyla ilmi fikri vicdanı hür nesiller yetiştirmeyi, bir ülkeyi harf harf mamur eden Mustafa Kemal Atatürk cesaretini ve bilgeliğini öğreten ve akıp giden zamanlar boyunca aslında bütün meselenin insan olmak, insan kalmak olduğunu öğreten ve insan yetiştiren öğretmenim, Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum” dedi.

 

YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okullarda öğrenciler arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Atilla Selami Abban,Çerkezköy Tugay Komutanı Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ödüllerini verdi. Kompozisyon dalında birinci olan Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Aydın’a, şiir dalında birinci olan 25. Yıl Ortaokulu öğrencisi Hümeyra Tekin, resim dalında ilkokullarda birinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Ömür Bingöltekin’e, resim dalında ana sınıflarda birinci olan Serkan Müjgan Karagöz Anaokulu öğrencisi Berktuğ Etçioğlu’na ödüllerini Kaymakam Atilla Selami Abban verdi.  Resim, şiir ve kompozisyon dalında ikinci olan Özel Gülerçin Koleji Anadolu Lisesi’nden Ümmügül Ünlü’ye, Raif Dinçkök Ortakolu’ndan Sabriyenur Erkan’a, Tepe İlkokulu’ndan Öykü Akkaya’ya, Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan Ömer Mina Demirel’e ödüllerini Tuğgeneral Ahmet Ömercikli verdi. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında üçüncülüğü elde eden, Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Karaduman, Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Elifnur Güngör, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencisi Ecemsu Yavaş, Şehit Dinçer İlkokulu öğrencisi Eymen Aktop’a ödüllerini ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.

 

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGESİ VERİLDİ

 

Yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilere ödül töreni sonunda 2018 yılında emekli olan öğretmenlerden Aziz Karakaş’a, Esin Özbay’a, Şükrü Çavuşoğlu’na, şef Merel Kaçar’a, şoför Yüksel Sakaoğlu’na ve yardımcı hizmetli Hakim Demir’e ‘ Hizmet Şeref Belgeleri’ Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci tarafından takdim edildi. Programda daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Melike Baygür önderliğinde koro birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Ardından okul öğrencileri tarafından ‘ Geçmişten günümüze öğretmen’ adlı oratoryo büyük beğeni ile izlendi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10