30 yıl sonra duygulandıran buluşma

Çerkezköy'de yaşayan emekli öğretmen Zuhal Gürsoy, hayatının en anlamlı Öğretmenler Günü'nü yaşadı. Fevzipaşa İlkokulu'na gelen emekli öğretmen, 30 yıl önce ilkokulda

Çerkezköy 25.11.2018 18:19:00 0
30 yıl sonra duygulandıran buluşma

30 yıl önce Fevzipaşa İlkokulu’ndan mezun olan öğrenciler, yıllar sonra öğretmenleri Zuhal Gürsoy’a sürpriz yapmak için bir araya geldi. Yaklaşık 1 ay önce sosyal medyadan birbirlerine ulaşan eski öğrenciler, 30 yıl önceki sınıflarında bir araya geldi. Çerkezköy’de yaşayan Emekli Öğretmen Zuhal Gürsoy, sınıfa geldiğinde eski öğrencileri ile karşılaşınca duygulu anlar yaşadı.

 

SINIFTA KARŞILADILAR

 

1988’de ilkokuldan mezun olan 25 kişi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerine sürpriz yapmak için yıllar sonra bir araya geldi. Yıllar sonra bir araya gelen mezun öğrenciler, 2’nci sınıftaki bir fotoğraflarının yer aldığı afişi de sınıfın panosuna asarak hem anılarını tazeledi hem de hasret giderdi. Okula geldiğinde eski öğrencileri tarafından alkışlarla karşılanan Gürsoy, öğrencileriyle tek tek kucaklaşırken, duygulu anlar yaşadı. Yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan mezun öğrenciler öğretmenleri Zuhal Gürsoy ile bol bol hasret giderdi. Öğrenciler daha sonra öğretmenleri Zuhal Gürsoy’u da yanlarına alarak, 33 yıl önce 2’nci sınıftayken çekindikleri fotoğrafın önünde yeniden hatıra fotoğrafı çekindi.

 

“ÇOK MUTLU OLDUM”

 

Düzenlenen buluşmayla çok özel bir duygu yaşadığını ifade eden Emekli Öğretmen Gürsoy “Onlar bana ne kadar sevildiğimi gösterdi. Düzenlenen bu buluşma bana büyük bir güç verdi. Yıllar sonra yine bir araya gelme imkanı bulduk. Öğrencilerimi tekrar görme fırsatım oldu. Organize eden ve katılan tüm öğrencilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BİRBİRİMİZE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK”

 

Sınıf arkadaşlarını bir araya toplama fikrini ortaya atan Osman Sayar, bir aylık bir çaba sonucu organizasyonu hazırladıklarını ifade ederek “ Çerkezköy’de yaşayan öğretmenimi her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ziyaret ediyorum. Bu yıl ise farklılık olsun diye sınıf arkadaşlarımıza ulaşmaya çalıştım. WhatsApp grubu kurduk. Sosyal medya üzerinden bir araya geldik ve buluşma için bugünü belirledik. Zincirin halkaları gibi birbirimize ulaştık. Farklı şehirlerden gelen arkadaşlarımız var. 30 yıl sonra buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

“TARİF EDİLMESİ GÜÇ BİR DUYGU”

 

Tarif edilmesi güç bir duygu yaşadıklarını kaydeden sınıf öğrencilerinden Nurten Kılınç ve Utku Arda, “Osman Sayar arkadaşımızın öncülüğünde 30 yıl önceki arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Tarif edilmesi zor bir duygu. Buradaki arkadaşlarla 30 yıl önce birlikteydik. Osman sayesinde hocamıza sürpriz yapmak için burada toplandık. Hepimizin eğitimi bu sınıfta başladı. Hepimizde ilk günkü gibi  çocukça heyecan var. Sosyal medyadan faydalanarak birbirimizden kişilerin telefonları aldık ve WhatsApp grubu kurduk. 15 gündür çocuk gibi WhatsApp’tan yazışıyoruz. Aramızda gelemeyenler var. Şehir dışından gelen arkadaşlarımız var” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10