TREDAŞ ile İTÜ işbirliğine gidiyor

TREDAŞ ve İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü, işbirliğine gidiyor. Trakya Bölgesi'nin elektrik dağıtım sisteminin verimliliği, gelişimi başta olmak üzere tüm sektöre fayda sağlayabilecek

Tekirdağ 26.11.2018 15:29:00 0
TREDAŞ ile İTÜ işbirliğine gidiyor

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.(TREDAŞ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi (EEF)Elektrik Mühendisliği Bölümü (EMB), Trakya Bölgesinin elektrik dağıtım sisteminin verimliliği, gelişimi başta olmak üzere tüm sektöre fayda sağlayabilecek projeler üretilmesi, mesleki eğitim çalışmaları ve AR-GE projeleri geliştirilmesi konularında işbirliği anlaşmasına ilişkin toplantı yapıldı.

 

KATILIM YOĞUNDU

 

TREDAŞ Genel Müdürlük binasında yapılan toplantıya, İTÜ EEF Dekanı Prof. Dr. Serhat Şeker,EMB Başkanı Prof. Dr. Emine Ayaz,Doç. Dr. Ramazan Çağlar, TREDAŞ Yatırımlar Direktörü Mehmet Dönmez, TREDAŞ Bilgi İşlem Müdürü Yavuz Altınışık, TREDAŞ Yatırım Planlama Müdürü Necip Erman Atilla, TREDAŞ Proje ve Tesis Müdürü Cem Topbakan katıldı.

 

PROTOKOL İMZALAMA KARARI ALINDI

 

Karşılıklı görüş alış verişi sağlanan toplantıda protokol imzalama kararı alınırken, İTÜ, EEF ile birlikte yürütülecek olan ilk AR-GE projesinin konusunda mutabakata varıldı. Bu kapsamda küçük ölçekli ön çalışmalar yapılarak, çıktılarına göre ana proje çalışmalarına başlanacağı kaydedildi.  

 

OPERASYON MERKEZİ İNCELENDİ

 

Toplantının ardından TREDAŞ’ın uzaktan şebeke izleme, yönlendirme ve kontrol işlemlerinin yürütüldüğü operasyon merkezi gezilerek, veriler incelendi. Bu verilerin üniversitenin öğretim ve araştırma faaliyetleri kapsamında kullanılabilirliği üzerinde inceleme yapıldı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10