O dere bu defa gri akıyor

Geçtiğimiz ay kırmızı boyanmasıyla Türkiye gündemine oturan Çorlu deresi bu defa griye boyandı.Allahtan korkmaz, kuldan utanmaz, kanun tanımaz kimliği meçhul şahıslar dereyi kirletmeye devam ederken, devletin

Çerkezköy 26.11.2018 16:40:00 0
O dere bu defa gri akıyor

Ergene Nehri’nin kolu Çerkezköy deresi fabrika atıkları nedeniyle bu kez koyu turkuaz ve gri tonlarında akmaya başladı. Tamamen gri renge bürünen dere, çevre kirliliğini de bir kez daha gözler önüne serdi.

 

BU SEFER TURKUAZ AKIYOR

 

Geçtiğimiz ay çevre kirliliğinin yaşandığı Çorlu deresi kırmızı rengin ardından bu defa gri akmaya başladı.  Derenin Çerkezköy Veliköy Mahallesi kesiminden geçen bölümü gri akarken, pek çok fabrikanın bulunduğu bölgede dereye kimyasal boya atığı salındığı iddia ediliyor.

 

GEÇEN AY KIRMIZI AKIYORDU

 

Geçtiğimiz ay Ergene Nehri’nin kolu olan Çorlu Deresi’nin ‘kırmızı ve pembe’ akmasına bir geri dönüşüm tesisi neden olmuş, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İlçe Jandarma ve Emniyet Müdürlükleri ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Çevre Müdürlükleri ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Çevre Müdürlüğü ekipleri, sudan numune almıştı. Ekipler, bölgede 3 kilometre boyunca yaya olarak tarama faaliyetinde bulunurken, bir kısmı toprak altında kalan 2 kilometrelik beton büz hattı tespit etmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da konuyla ilgili “Buna göre tesise çevre izin ve lisansına aykırı olarak alınan atıkların tehlikesiz olmasının tespiti halinde en az 233 bin 404 lira tehlikeli çıkması durumunda ise minimum 787 bin 819 lira idari para cezası uygulayacağız. Söz konusu işletmeye para cezası uygulanmasının yanı sıra 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 15'inci maddesi gereği gerekli çevresel tedbirler alınıncaya kadar da faaliyetini durduruyoruz. Ayrıca halkımızın çevre sağlığını tehdit eden bu duruma karşı Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunacağız” açıklamasında bulunmuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA-Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10