Öğrenciler uygulamalı olarak öğrenecek

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği tarafından Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu bahçesinin toprak alanına öğrencilerin sebze ve bitki yetiştirmeleri için 250 metrekarelik bir sera yaptırıldı.

Çerkezköy 27.11.2018 15:44:00 0
Öğrenciler uygulamalı olarak öğrenecek

Çerkezköy 'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, "Kızılpınar 125. yıl Ortaokulumuza daha önce de okulun ihtiyaçları doğrultusunda boya badana yardımında bulunduk. Bu kez de öğrencilerin serbest etkinlik çalışmaları kapsamında bahçe tarımı konusunda çalışmalar yapmaları için okul bahçesinin toprak alanında yaklaşık 250 metrekarelik bir alanı sera haline getirdik. Okula yaptığımız seranın kenarları ve üzerini de kapatarak tam bir sera haline getireceğiz. Şu anda sera tamamlandı, fakat kaplama işlemi kaldı. Bu serada öğrenciler öğretmenleri eşliğinde bahçe tarımını sebze ve bahçe bitkileri ekerek uygulamalı olarak öğrenecekler” dedi.

 

KIZILPINAR 125. YIL ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ŞANSLI

 

Murat Akay, "Okul sahası içinde yer alan bu sera bahçe temelli öğrenmeye dayanan öğrencilerin, kendilerini bu konuda geliştirmelerinde de büyük katkı sağlayacak. Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulumuz aynı zamanda bölgemizde seraya sahip olan ilk ve tek okul olma özelliğine sahip. Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği olarak hem kendi imkanlarımız hem de hayırseverlerimizin katkılarıyla ilçemizdeki okulların ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz."dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10