Kişisel İletişim seminerine yoğun katılım oldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen eğitim kapsamında 'Kişisel İletişim' semineri  düzenlendi. Bugün 13.30-16.00 saatleri arası Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konfera

Çerkezköy 28.11.2018 16:30:00 0
 Kişisel İletişim seminerine yoğun katılım oldu

Çelenk Group Yönetim Kurulu Başkanı Eda Çelenk’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde etkili iletişim, yeniliklere uyum sağlama, takım ruhu, rollerimizi etkin kullanabilme, motivasyon ele alındı.

 

ÇEŞİTLİ KONULAR ANLATILDI

 

Çelenk Group Yönetim Kurulu Başkanı Eda Çelenk, kişisel iletişimin kişiler arasında, duygu, düşünce, bilgi ve haberlerin, akla gelebilecek her türlü yolla kişiden kişiye karşılıklı olarak aktarılması olduğunu ifade etti. Bu konularda katılımcılara akıcı bir dille uygulamalı olarak kişisel iletişim hakkında detaylı bilgiler veren Çelenk, katılımcıların da sorularını yanıtladı.

 

KİŞİSEL İLETİŞİMDE GEÇMİŞE YOLCULUKTA NELER HİSSEDERİZ?

 

Kişisel iletişimin yaşamın her anında ihtiyaç duyulan bir iletişim olduğunu kaydeden Çelenk, “Kişisel iletişim etkin uyum sağlamada farkındalık yaratmada da önemlidir. Sizleri sıkmadan kişisel iletişimi daha iyi anlamanız bakımından uygulamalı olarak anlatmayı uygun buluyorum. Öncelikle gözlerinizi bir süre kapatın ve geçmişe bir yolculuk yapın. Önce bulunduğunuz yerde ne görüyorsunuz. Sonra evinizde, mahallenizde, ilçenizde, ilinizde, Türkiye'de ve Ekvatorda ne görüyorsunuz?" dedi. Ardından yaklaşık 3 dakika gözlerini kapatan katılımcılar sonra ne gördüklerini dile getirdi.

 

KADINLAR SOSYAL AKTİVİTELERDE YER ALMALI

 

"Özellikle günümüzde birçok kadının kişisel iletişim konusunda zayıf olduğunu dile getiren Çelenk, “Bu nedenle kadınlarımız bulundukları ilçelerde çevrelerinde daha iyi Kent Konseyi ya da buna benzer yerlere katılarak sosyal aktivitelere katılmalı. Sosyal aktivitelere katılan kadınlarımızın evdeki kişisel iletişimini evde canlı tutar. Ayrıca iletişimde fark yaratmak ve iletişimi her zaman daha canlı tutmak adına insanların birbirleriyle iyi diyologlar içinde olmaları da gerekmektedir"diye konuştu. Çelenk şöyle devam etti; "Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2015 yılı sonbaharından  sosyal hayatın canlanması için proje kapsamında geliştirilen kişisel iletişimi, insanlar arasında arttırmak için yaklaşım, bilgi ve beceriyi kademeli olarak  hayata geçirdiği ve ülke genelinde   yaygınlaştırmasının hedeflendiği bu proje eğitimlerine ben de katıldım. Gerçekten insanlar arasında iletişimi daha çok etkilemesi yönünde faydalı bir eğitim olduğunu gördüm."dedi.  

 

İLETİŞİMİN TEMELİ HEDEFE DOĞRU MESAJ İLETİLMESİDİR

 

Çelenk, iletişimin hayatın bir gerçeği olduğunu da belirterek, "Hayatın bir gereği olan iletişimin ne olduğundan veya diğer detaylarından birçok insanımız  bihaber olarak iletişim kuruyor. Oysaki iletişim tüm varlıklar arasında olan bir şey ve bu kavramın en azından ana hatlarına bakarak fikir edinilmesi en doğru bir harekettir. İletişim kurmak için birçok öğe vardır. Kişilerin duygu, düşünce veya fikirlerini çeşitli yollarla bir başkasına ya da arkadaşına anlatmasına iletişim denir. İletişimin başlıca öğesi  kaynaktan hedefe doğru mesajın iletilmesi olayı iletişimin temelidir. Kişisel iletişim insanlık tarihi kadar eskidir. Zamanın ilerlemesiyle birlikte teknikleri değişse de iletişim insanoğluyla birlikte doğmuş ve yine onunla birlikte gelişmiştir” dedi.

 

 İŞYERLERİNDE DE KİŞİSEL İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ

 

Eda Çelenk, insanların çalıştıkları işyerlerinde gerek çalışma arkadaşları ile gerek işyeri sahibi gerek müşterilerle olan kişisel iletişimin çok önemli olduğunu da belirterek, "Kişisel iletişim, çalışan kesim insanlarımızın çalıştıkları yerlerde iş arkadaşları ile olsun işyeri sahibi ya da işyeri müdürleri olsun iyi ilişkiler kurmak, onları anlamak, iyimser olmak, o işyeri sahibinin başarısı demektir. İşyeri sahibinin başarılı olması demek çalışanlarının işi tam anlamıyla yaptığını ve geriye dönüp de işyeri sahibinin acaba yanlış yapılıyor mu demediğidir. Çünkü işyeri sahibi çalışanlarına güveni tam olması ve onlarında işi aksatmadan zamanında istenilen şekilde yapması başarıyı getirmektedir. Bu kişisel iletişim aynı zamanda işyeri sahibi ve çalışanlar arasındaki iletişimin ne kadar mükemmel olduğunun da bir göstergesidir." ifadelerini kullandı. 

 

Haber/Seyit SÜREN       


0282 726 91 91
0282 747 65 10