Yaşlı kadını dolandıran üç zanlı polisten kaçamadı

Telefonla aradıkları yaşlı kadına kendilerini savcı veya polis olarak tanıtıp, 450 bin TL'sini alan nitelikli dolandırıcılar yakayı ele verdi. Çanakkale'de yaşayan bir vatandaşa telefonda kendile

Tekirdağ 28.11.2018 17:12:00 0
Yaşlı kadını dolandıran üç zanlı polisten kaçamadı

Çanakkale'de yaşayan Mahide .A.'yı telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis ve savcı diye tanıttı. Mahide .A.'yı Çerkezköy’e çağıran dolandırıcılar, operasyon ve soruşturma bahanesiyle önce 300 bin, ardından da 150 bin lirasını aldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Mahide.A., polise şikayette bulundu. Polis, Çerkezköy'deki 20 iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyerek, şüphelilerin kimlikleri ile olayda kullandıkları araçları belirledi. Dolandırıcıların kullandıkları araçları İstanbul'dan kiraladıklarını belirleyen polis, yaptığı teknik ve fiziki takip sonucu önce şüphelilerden Emre D.'yi, ardından da Zeynel K. ve Hakan D.'yi yakaladı.

 

PARA SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

 

Polis, şüphelilerden Emre D.'nin üzerinden çıkan 66 bin liranın, İstanbul Pendik'te dolandırılan bir vatandaşa ait olduğunu tespit ederken, para ise sahibine teslim edildi. Gözaltına alınan 3 şüphelinin daha önce de benzer dolandırıcılık olaylarına karıştıkları ve haklarındaki soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10