O, rektör görevden alındı

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, fetö/pyd soruşturması kapsamında 15 yıla kadar hapis istemiyle hakkında iddianame hazırlanırken,  YÖK tarafından da görevden alındı.

Tekirdağ 30.11.2018 17:23:00 0
O, rektör görevden alındı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, geçen yılın Haziran ayında gözaltına alınan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şimşek, emniyetteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edilmiş ve Sulh Ceza Sorgu Hakimliği tarafından yurt dışına çıkış yasağı konulup, serbest bırakılmıştı.

 

7 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

 

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Şimşek ile ilgili soruşturma tamamlanıp, geçen hafta hakkında iddianame hazırlandı. Tekirdağ 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Osman Şimşek hakkında, 'örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlamasıyla 7 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

YERİNE PROF. DR. SEDAT MURAT ATANDI

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hakkında FETÖ'den 15 yıla kadar hapis cezası istenen Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek görevden alınırken, Şimşek’in yerine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Murat'ı vekaleten, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü'ne atadı.

 

SEDAT MURAT KİMDİR?

 

1959 yılında doğan Sedat Murat; evli ve iki çocuk babası olup, İlkokulu ve Ortaokulu Samsun'da, Liseyi İzmit'te tamamladı. 1980 Yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne başlamış, üçüncü sınıfta iken yatay geçişle Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne geçmiş ve 1984 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans çalışmalarını, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında 1984-1986 yılları arasında “İşletme Düzeyinde İşgören Eğitim” isimli teziyle, doktora çalışmalarını ise 1986-1991 yılları arasında “SosyoEkonomik Boyutlarıyla Genel Olarak ve Türkiye'de Gençlerin İşsizliği” isimli teziyle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında tamamladı. 1985 yılından itibaren İ.Ü. İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde Araştırma Görevliliği ile akademik ve çalışma hayatına atılmış, 1992 yılında Yrd. Doç. Dr., 1994 yılında ise Doç. Dr., 25 Nisan 2002 tarihinde de Prof. Dr. unvanlarını almış ve halen bu bölümdeki görevine devam ediyor.

 

Haber: Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10