Soğuk hava kuşçuları etkiledi

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği'nde yıllardır pazar günleri 10.00-13.30 saatleri arasında kuş satışı yapan dernek üyesi kuş yetiştiricileri, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soğukların art

Çerkezköy 2.12.2018 14:20:00 0
 Soğuk hava kuşçuları etkiledi

Çerkezköylü kuş yetiştiricilerinden Mert Dizlik, “Kısacası soğuk hava ve kış bizi de etkiledi. Hava biraz sıcak olduğunda Çerkezköy dışından kuş almaya gelen çok oluyor. Hava soğuk olunca da gelen olmuyor. Aslında kuş alacaklar için bu mevsimde kuş fiyatları daha hesaplı. Çünkü iyi havalarda talep fazla olunca fiyatta artıyor. Kuş alacaklar bu mevsimde almalarını öneriyorum. ”dedi.

 

SOĞUK HAVADA KUŞ PAZARINA FAZLA YETİŞTİRİCİ ÇIKMIYOR

 

Çerkezköylü Kuşçulardan Muhammet Sirel de, “Özellikle hava soğuk havada derneğimizde pazar günleri açılan kuş pazarına üç kuş üreticisi dışında fazla tezgah açan olmuyor. Nadiren bu sayı beşe çıkıyor. Kuş almak ve satmak isteyen kuşçular burada buluşuyor. Bu hafta havanın da oldukça soğuk olması nedeniyle bir tek kuş dahi satamadık. Soğuk havada kuşları da fazla dışarıda tutup soğuktan etkilenmesin diye de fazla durmuyoruz. Soğuk biz kuş yetiştiricilerini de etkiledi. Dondurucu soğuklarda ise kuş pazarımızı açmıyoruz”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10