Akay, dernek ziyaretlerini sürdürüyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay dernek ziyaretleri kapsamında Kızılpınar Amasyalılar Sarıalan Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Çerkezköy 3.12.2018 12:41:00 0
Akay, dernek ziyaretlerini sürdürüyor

Dernek Başkanı Ali Aslan, Dernek Başkan Yardımcısı Aydın Gün, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Akay, görevde bulunduğu 56 aylık dönemde yapılan çalışmalar, hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler verdi.

 

4 KİLOMETRE YAĞMURSUYU HATTI DÖŞEDİK

 

Kızılıpınar’da bugüne kadar 210 sokak ve 17 caddede üst yapı çalışmalarını tamamlama noktasına geldiklerini kaydeden Akay, kalan 30 sokak ve iki caddedeki eksikliklerin de hava şartları el verdiğinde en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.  Kızılpınar Mahallesi’nde yıllarca görmezden gelinen altyapı sorununu ortadan kaldırdıklarını belirten Akay, “80 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşedik. Akabinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yol ve kaldırım yapım çalışmalarına başladık. Bugüne kadar 17 cadde ve 205 sokağın üstyapısı tamamlandı. Meskun mahalde kalan 35 sokağın üstyapısı da en kısa sürede tamamlanacak” diye konuştu.

 

PARK, YEŞİL ALAN DÜZENLEMELERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

İçme suyu yatırımı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yatırımları nedeni ile 2012 yılından beri Kızılpınar Mahallesi'nin yaşadığı sıkıntıları bildiklerini dile getiren Akay, “Üstyapı çalışmalarında yüzde 85’ler seviyesine geldik. Yakın bir zamanda yerleşim yeri içerisindeki tüm sokaklarda üstyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra, önümüzdeki dönem Kızılpınar Mahallemizde park, yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar vatandaşlarımız Kızılpınar’da ne zaman çamur ve tozun kalkacağını soruyordu, şimdi çok şükür bu ortadan kalktı, ne zaman Çerkezköy’ün diğer mahallelerindeki gibi park ve yeşil alanların yapılacağını soruyorlar ” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM ÇALIŞMALARI

 

Akay, Kızılpınar’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ’11 İlçeye 11 Okul’ projesi kapsamında 21 derslikli bir okul yaptığını ifade ederek, “Çerkezköy Belediyesi tarafından içerisinde Mahalle Evi, El Ele Butik Mağazası, Bilgisayar Sınıfı, Kütüphane olan Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi kazandırıldı. Kızılpınar eski Belediye Binası okul öncesi eğitim için Milli Eğitime tahsis edildi” dedi. Veliköy Mahallesi’ne modern bir düğün salonu kazandırdıklarını ve şuan bölgenin en modern ve ferah düğün salonunun Veliköy’de olduğunu kaydeden Akay, “Veliköy Mahallesi’ne içerisinde halı saha, basketbol sahası ve çocuk oyun alanı ile piknik alanı olan bir yaşam alanı kazandırmak için başlattığımız çalışmanın artık sonuna geldik ve yakın bir zamanda hizmete açacağız” dedi.

 

ÇERKEZKÖY İÇME SUYU HATTI PROJESİ 2019 YILINDA BAŞLAYACAK

 

Göreve geldikten 5-6 ay sonra su taşkını ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Akay,  Devlet Su İşlerini göreve davet ettik. 2 yıl uğraşmadan sonra Hükümet Caddesi’ndeki köprüyü DSİ yeniden yaptı. Biz de Pazar Yeri’nin arkasında bulunan dere yatağı ile Pınarça Deresi arasında olan 2.5 metre kod farkını ortadan kaldırdık. Şimdi Çorlu Deresi’ni DSİ ıslah edecek, yatırım programına alındı” dedi.  28-30 kilogram yağışlarla İmar Sitesi, Sayar Sokak, Kahraman Sokak, Cefa Sokak, Küçük Sanayi Sitesi gibi noktaların sular altında kaldığını anımsatan Akay,  Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 7 milyon TL’lik altyapı yatırımları ile bu sorunun ortadan kalktığını belirtti. Çerkezköy’ün içme suyu hatlarının yaklaşık yüzde 50’sinin asbest boru olduğunu kaydeden Akay, “Çerkezköy İçme Suyu Hattı Projesi’ni TESKİ Projelendirdi, İller Bankası’na bugün yarın teslim edilecek ve çalışmalar 2019 yılında başlayacak” dedi.

 

KAVAK DERE’Yİ ISLAH ETTİK

 

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaklaşık 11,5 milyon TL’lik bir yatırımla Kavak Dere’yi ıslah ettiklerini kaydeden Akay, “Kumlu Geçit Mevkii’ne yaklaşık 14 dönümlük alanda yeşil alan ve park çalışması gerçekleştirdik. Burada yüzlerce çocuğumuz aynı anda oyunlar oynayabiliyor, aileler gezinti yapabiliyor. Islah çalışması yapılan Kavak Dere’nin etrafının önümüzdeki günlerde yürüyüş yolları, spor alanları ile yaşam alanı haline getirilecek” dedi.

 

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK ÇOCUK OYUN PARKINI YAPTIK

 

Kartaltepe Piknik Alanı Çerkezköy halkının nefes alabildiği alanlar haline getirdiklerini kaydeden Akay, Tepe Piknik Alanı’nda Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı koyduk. Yalnız Çerkezköy değil, çevre ilçelerden de binlerce çocuğumuz burada gönüllerince güzel vakit geçirebiliyor” dedi.

 

29 EKİM SPOR KOMPLEKSİ’Nİ GENÇLERİMİZİN KULLANIMINA AÇTIK

 

Çerkezköy genelinde bugüne kadar 118 noktada yeşil alan düzenleme ve park yapım çalışması gerçekleştirildiğini kaydeden Akay, Şu anda içerisinde 2. Lig maçlarının oynanabileceği bir kıvamda bin kişilik seyirci kapasitesi olan stat, kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahası, güreş sahası ve modern bir kapalı spor salonu ile bir spor kompleksi oluşturduk. Adını da 29 Ekim Spor Kompleksi koyduk. Burayı Çerkezköylü gençlerin, çocuklarımızın hizmetine açtık. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attık” dedi.

 

4 YILDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATILDI

 

Sosyal Belediyecilik anlamında son 4 yılda önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Akay,   Başkanımız Akay, İlkini Veliköy Mahallemizde açtığımız Mahalle Evi projesine daha sonra sırasıyla Kızılpınar ve Bağlık Mahallemizde devam ettik. Bağlık Mahallemize Mahalle Evi ve Taziye Evi yaptık” dedi.  

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10