Akay da netlik kazanıyor

Çerkezköy Belediye başkanlığı görevine geldiği günden bu yana başarı grafiğini aşağıya düşürmemek için var gücüyle mücadele eden ve 'CHP Akay'ı aday göstermeyecekâ€??

Çerkezköy 5.12.2018 17:32:00 0
Akay da netlik kazanıyor

Geçtiğimiz günlerde Vahap Akay gibi aday olup olmayacağı konuşulan ve son gün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti’nin aday adayları kervanına katılan Süleyman Kozuva’nın adaylığı da bir taraftan netlik kazanırken, CHP’nin elindeki en güçlü kozu olan Vahap Akay’ı yarın resmen açıklaması bekleniyor.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN ADAYI DA AÇIKLANACAK

 

Parti Meclisi toplantısı sonrası açıklanacak ilçeler arasında Çerkezköy’ün de olduğu, Çerkezköy’ün adayının ise mevcut Belediye Başkanı Vahap Akay olduğu öğrenilirken, olası AK Parti ittifakında MHP’nin çıkartacağı aday kadar Büyük Birlik Partisi’nin, Saadet Partisi’nin ve İYİ Parti’nin aday profilleri ve stratejileri de 2019 seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkanının belirlenmesindeki etkenlerin başında gelecek.

 

ÇERKEZKÖY’DE AKAY, TEKİRDAĞ’DA ALBAYRAK YARIŞACAK

 

2014 yerel seçimlerinde Tekirdağ’da elde ettiği 12-0’lık galibiyeti korumak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir iki ilçe dışında adaylarda değişiklik yapmadığı öğrenilirken, son günlerde Ankara’ya ve CHP Genel Merkezi’ne adeta karargah kuran Kadir Albayrak bilgi, birikim ve tecrübesiyle bir dönem daha CHP’nin elindeki en güçlü adaylar arasında yer alıyor. Tekirdağ’da sanayisiyle olduğu kadar siyasetiyle de Ankara kulislerinin gündeminde olan Çerkezköy’de ise 31 Mart 2019 seçimlerine CHP’nin bir kez daha Vahap Akay ile gideceği öğrenildi. Adaylığın resmi olarak açıklanmasının ardından Vahap Akay’ın önümüzdeki günlerde bir basın toplantısıyla adaylığını kamuoyuna duyurması bekleniyor.

 

4 İLÇENİN ADAYI KESİNLEŞTİ

 

CHP'nin bu hafta içinde Tekirdağ'da adaylığı kesinleşen 4 ilçenin adayını açıklayacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre CHP Türkiye geneli 300'e yakın adayın ismini açıklayacak. 300 ismin arasında Tekirdağ'dan 4 ilçe belediye başkan adayının isminin de yer aldığı öğrenildi. Adaylığı kesinleşenler arasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Malkara belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un yer aldığı, diğer ilçelerin ise bir hafta sonra açıklanacağı öğrenildi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10